Haberler

Okkır'ın Eşi Sabriye Okkır İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Üskül'le Görüştü

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Tutuklanan ve Yakalandığı Kanser Hastalığı Nedeniyle Tahliye Edildikten Sonra Yaşamını Yitiren Kuddusi Okkır'ın Eşi Sabriye Okkır, Meclis'te, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'le Görüştü. Görüşme Bir Saat Sürerken, Sabriye Okkır, Yoğun Güvenlik Önlemleri ve Polisler Eşliğinde Meclis'ten Ayrıldı. Okkır'ın Adalet Bakanlığı'na Gittiği Öğrenildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, Meclis'te, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'le görüştü.

Görüşme bir saat sürerken, Sabriye Okkır, yoğun güvenlik önlemleri ve polisler eşliğinde Meclis'ten ayrıldı. Okkır'ın Adalet Bakanlığı'na gittiği öğrenildi. Görüşmede, Üskül, Sabriye Okkır'a "incelemelerimiz devam ediyor. İçiniz rahat olsun, üzerimize düşen neyse onu yerine getireceğiz" derken, Okkır da "bir hata yapıldıysa tespit edilsin, isteğimiz bu" dedi. Üskül, komisyon olarak Adalet Bakanlığı müfettişlerinin olayla ilgili yaptıkları incelemelerin sonucunu beklediklerini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve 13 ay tutuklu kaldıktan sonra yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edilen ve yaşamını yitiren Kuddusi Okkır, bugün Meclis'te, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'le görüştü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve basının yoğun ilgi gösterdiği görüşme 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Üskül, basın mensuplarına, "açıklama yapmayacağız. Misafirlerimiz şimdi çıkacaklar, kendilerine yol açmanızı rica ediyorum. Çünkü hızla bir başka yere ulaşmak durumundalar, fazla vakitleri yok. Onlar da bir açıklama yapmayacaklarını ifade ettiler. Bir an önce buradan çıkmaları gerekiyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum" dedi. Üskül, basın mensuplarının ısrarlı sorularına "çalışmalarımız, araştırmalarımız devam ediyor" karşılığını vermekle yetindi.

-SABRİYE OKKIR POLİS EŞLİĞİNDE MECLİS'TEN AYRILDI-

Üskül'ün kısa açıklamasının ardından, Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, yine yoğun güvenlik önlemleri ve polisler eşliğinde Meclis'ten ayrıldı. Basın mensuplarının ısrarlı sorularına yanıt vermeyen Sabriye Okkır'ı polisler Meclis'in Dikmen Kapısına kadar götürürken, Okkır bindiği taksiyle Meclis'ten ayrıldı. Okkır'ın, Meclis'in ardından Adalet Bakanlığı'na gittiği öğrenildi.

-KOMİSYON ADALET BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİN RAPORUNU BEKLİYOR-

Sabriye Okkır'la yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Komisyon Başkanı Zafer Üskül, Okkır'ın, olayla ilgili taleplerini dile getirdiğini belirterek, "bir hata varsa tespit edilsin, isteğimiz bu" dediğini bildirdi. Üskül Sabriye Okkır'a "incelemelerimiz devam ediyor. İçiniz rahat olsun, üzerimize düşen neyse onu yerine getireceğimizi söyledim" dedi.

Kuddusi Okkır olayıyla ilgili Meclis Başkanı Köksal Toptan'la sabah görüştüğünü ifade eden Üskül, Toptan'a, ellerindeki bilgiler doğrultusunda bilgi verdiğini söyledi. Üskül, "Sabriye Üskül'le Meclis Başkanı Toptan'ın isteği doğrultusunda görüştüğü' iddiası konusunda ise "Sabriye hanım'a randevu verdiğimde, Meclis Başkanı ile görüşmemiştim" dedi. Olayla ilgili incelemelerinin sürdüğünü belirten Üskül, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini, komisyon olarak bu incelemelerin sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi. Üskül ayrıca Kuddusi Okkır'ın tedavi gördüğü hastanelerin başhekimlerinden de rapor istediklerini bildirdi. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen komisyon toplantısında konunun gündeme geleceğini ifade eden Üskül, gerektiği takdirde olayla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği ile de görüşebileceklerini bildirdi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title