Haberler

Öğretim Üyelerinden "Ergenekon" Protestosu...

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Ergenekon Davası Tutuklu Sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Tedavi Gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önünde Bir Basın Açıklaması Yaptı.?

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.?

Grup, 'Ergenekon' kapsamında öğretim üyelerinin gözaltına alınması ve tutuklamaları, "Silivri'deki hocalar onurumuzdur" pankartıyla protesto etti.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) üyesi grup, sabah saatlerinde ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Dernek üyeleri adına basın açıklamasını Prof. Dr. Tolga Yarman okudu.

Yarman, öğretim üyelerinin tutukluluk sürelerinin uzun süre devam ettiğini belirterek, 'Yücel Aşkın, Yalçın Küçük, Kemal Alemdaroğlu, Mehmet Haberal gibi birbirinden değerli öğretim üyeleri yadırgatıcı bir biçimde sabah erken saatlerde hanelerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmıştır. Bir çoğunun tutukluluk halleri uzun süre devam etmiş ve ne ile suçlandıklarını dahil bilmemektedirler. Profesör Mehmet Haberal'ın bilgisayar diskinin, tahsisat yokluğu nedeniyle hala daha incelenememiş olduğuna dair, alay vari beyan söz konusu kaygımızın maalesef kesin bir kanıtı olarak tezahür etmektedir. Biz TÜMÖD olarak yaşanan salt bir yargısal süreç değil, siyaseten bilhassa sakatlanmış bir yargı süreci zemininde, hukuk devletiyle bağdaşmaz, bir siyasi tecziye mekanizmasının resmini yansıtıyor olduğunu düşünüyor, bundan derin bir elem duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Yüksek Askeri Şura sırasında yaşanan atama krizine de değinen Yarman, "Agustos 2010 da Yüksek Askeri Şura tam toplanacakken 28'i amiral ve general olmak üzere 102 asker hakkında tutuklama emrinin çıkartılmak istenmesine ilişkin yargısal adımdaki zamanlamanın tetiğe siyaseten basılmak suretiyle değil de, kendi kendine işleyen olağan yargısal çıkarlar çerçevesinde, tamamen rastsal olarak çalıştığına inanmak için kör olmak gerekir. Tüm ilgilileri, başta da siyaset mekanizmasını, Cumhuriyet Türkiyesi'ne katiyen yakışmayan, söz konusu çok üzücü garabetten çıkmak üzere göreve davet ediyoruz "dedi.

Ellerinde 'Silivri'deki hocalar onurumuzdur' şeklinde pankart bulunan yaklaşık on kişilik dernek üyesi yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde hastaneden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title