Haberler

AFYONKARAHİSAR - Öğrenme bozuklukları olan hastalar için ses frekanslarıyla çalışan cihaz ürettiler

Güncelleme:

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) yürütülen bir proje çerçevesinde, disleksi (öğrenme bozukluğu), dikkat eksikliği, hiperaktivite ile motor ve hareket bozukluğu olan çocukların tedavisine katkı sağlayan cihaz üretildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) yürütülen bir proje çerçevesinde, disleksi (öğrenme bozukluğu), dikkat eksikliği, hiperaktivite ile motor ve hareket bozukluğu olan çocukların tedavisine katkı sağlayan cihaz üretildi.

Proje Koordinatörü AKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıl önce çocuklarda dikkat eksikliği, disleksi, otizm gibi pek çok problemin çözümüne çare bulmak amacıyla araştırmalara başladıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalar sonucu yüksek frekanslı sesler ile nöral sistemi uyaran bir cihaz geliştirdiklerini ifade eden Karaca, "Cihazın herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Tamamen yüksek frekanslı sesler ile nöral sistemi uyaran etki meydana getiren bir alet." dedi.

"Bizim ürettiğimiz cihaz, birçok açıdan daha üstün"

Karaca, cihazın, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, disleksi, otizm, konuşma bozukluğu gibi birçok alandaki problemlerin çözümüne katkı sağladığını dile getirerek, "Dünyada bu cihazın benzerleri var ancak bizim ürettiğimiz cihaz, birçok açıdan daha üstün. Bu cihaz, şu an itibarıyla dünyada bu alanda en ileri teknoloji ve uygulamaları içeren bir cihaz olma özelliği taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

AKÜ Öğretim Üyesi, aynı zamanda Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir de bu tür projelerin sayısının her geçen gün artmasını ümit ettiklerini bildirdi.

AKÜ Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Fidan ise cihazın Ar-Ge ve üretim aşamasındaki geliştirme süreçlerini lisans ve lisans üstü öğrencilerle devam ettirdiklerini belirterek, "Üniversitede böyle bir cihazın üretilmiş olması ve öğrencilere farklı iş imkanlarının sağlanmış olması bizim için gurur verici." diye konuştu.

AKÜ Psikoloji Bölümünde Bölüm Başkanı Pınar Dursun da cihazı geliştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Afyon Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (5)

Cevdet Korkmaz:

Allah razı olsun,ülkem adına bölgem adına ,arkadaşlarım adına gurur duydum,iyi ki varsınız Yusuf hocam,Tuğrul hocam,Pınar hocam....,??????

1
0
yanıtYanıtla
ibrahim halil can:

çok güzel ve verimli bir çalışma olmuş, elinize emeğinize sağlık.

1
0
yanıtYanıtla
Nazlıcan Toklu:

ülkemizde böyle gelişmeleri görmek gerçekten çok sevindirici, tebrikler

0
0
yanıtYanıtla
Ayşe Aydın Kas:

Elinize, emeginize saglık hocalarım gurur duydum. ????

0
0
yanıtYanıtla
Ayşenur Karabacak:

Bu gelişmeler güzel yarınların da bir habercisi müjdecisi, geleceğin ümidi bugünün neşesi:) kutlarım var olun. İyiki varsınız cân-ı gönülden kutluyorum...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title