Haberler

Samsun'dan kısa kısa

Güncelleme:

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için incelemelerde bulundu.

Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti için incelemelerde bulundu.

Kaymakam Saygılı, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan ve yardım almak üzere başvuruda bulunan vatandaşların durumunu yerinde inceledi.

Alaçam Mahallesi'ndeki ihtiyaç sahibi ailelerle bir araya gelen Saygılı, ailelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kaymakam Saygılı'nın Alaçam Mahallesi'ndeki incelemelerinde İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Rıza Aydın da bulundu.

Havza'da kuşburnu yapımına başlandı

Havza ilçesinde kış hazırlığı olarak kuşburnu marmelatı yapımına başlandı.

Kış hazırlığı yapan kadınlardan Sevnur Şimşek, bölgede yetişen ve c vitamini deposu olarak bilinen kuşburnunu marmelat yaparak değerlendirdiklerini söyledi.

Şimşek, uzun süre kaynattıkları kuşburnunu pişince sıcak sıcak kavanozlara koyup kışın tükettiklerini anlattı.

Sırası ile pancar pekmezi, kışlık hamur ve turşu yapacaklarını söyleyen Sümmeye Şimşek ise "Şu an piyasada kuşburnu marmeladının kilosu 20 ila 40 lira. Kendimiz yaptığımız için maliyet düşük oluyor. Şu an kuşburnunun ölçeği 80 lira ile 110 lira arasında satılıyor. Bizleri yorsa da bu şekilde ev ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ayrıca kendi ellerimizle hazırladığımız ürünleri güven içinde tüketiyoruz. Önümüzdeki günlerde turşu, kışlık hamur, salça ve pekmezimizi de hazırlamış oluruz." diye konuştu.

Çarşamba Belediyesi Spor Akademisi Hazırlık Kurslarında eğitim alarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazanan 10 öğrenci, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret ederek vermiş olduğu katkılardan dolayı Başkan Doğan'a teşekkür etti.

Çarşamba Belediyesi Hazırlık Kurslarında eğitim alarak (BESYO) kazanan 7'si erkek, 3'ü kadın toplam 10 öğrenci, aileleriyle birlikte Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Doğan, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Gençlerimizin hedeflerine ulaşma yolunda onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Başarılarıyla her zaman gurur duyduk ve duyacağız. Kurslarımızın bu manada etkisini görmek de bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çarşamba Belediyesi Spor Akademisi Hazırlık Kurslarımız ile POMEM, Bekçilik, Subaylık, BESYO gibi alanlar için çalışan gençlerimize uzman antrenör kadromuz ile parkurlara hazırlanma imkanı sunduk. Öğrencilerimiz hayallerine ulaşmak için çok çalıştı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazanıp hedeflerine bir nebze daha yaklaşan gençlerimiz, bizleri ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler. Bizler için en büyük teşekkür, onların başarılarını görmek. Başarılarıyla bizleri onurlandıran, kendileri için hedeflerine biraz daha yaklaşan tüm kardeşlerime ben teşekkür ederim. Azimle çalışarak hayal ettikleri yerlere ulaşırlar inşallah" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Başkan Doğan'a teşekkür ziyareti

Çarşamba Belediyesi Spor Akademisi Hazırlık Kurslarında çalışmalarını tamamlayarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu (BESYO) kazanan öğrencilerden Zafer Demirbilek ve Sevinç Aygün, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.

Zafer Demirbilek, 5 aydır Spor Akademisi Hazırlık Kurslarında BESYO sınavlarına hazırlandığını söyledi.

Demirbilek, "Başkanımız Sayın Halit Doğan, hocalarımız çok destek oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hazırlık kursu öğrencilerinden Sevinç Aygün de, "Belediyenin kursu gerçekten verimliydi, hocalarımızla çok iyi anlaştık. Bu sene kurslarda BESYO'ya hazırlandım. Antrenman süreci bizim çok güzel geçti. Sonunda güzel bir başarı elde ettik. Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan'a böyle ücretsiz bir kurs açtığı için teşekkür ederim. Bizler için gösterdikleri çabayı boşa çıkartmayıp üniversiteyi kazandık. Her şey için kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çarşamba Belediyesi tarafından açılan Spor Akademisi Hazırlık Kurslarında, Gümrük Muhafaza, Polis Meslek Yüksekokulu, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Bekçilik sınavlarına hazırlanılıyor, kurs kayıtları devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Halit Doğan Çarşamba Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title