Haberler

Nusaybin'de Şehit Olan 2 Askerin Ateşi de Hatay'ı Yaktı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 5 güvenlik görevlisinden Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış ile Jandarma Astsubay Halit Halal'ın Hatay'daki baba evlerine ateş düştü.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 5 güvenlik görevlisinden Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış ile Jandarma Astsubay Halit Halal'ın Hatay'daki baba evlerine ateş düştü. Atmış ve Halal ile birlikte, son 3 günde Nusaybin'de şehit olan Hataylı sayısı 4'e yükseldi.

Kırıkhan İlçesi'nin Kodallı Mahallesi'nde oturan 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hidayet Atmış'ın ailesine acı haberi askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte verdi. 5 çocuklu Meryem ve Hacı Atmış çifti, çocuklarının şahadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan şehidin yakınları ile komşuları da eve akın etti. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale ederken, eve Türk bayrakları asıldı.

Meryem Atmış ile evli olan 2'si kız 3 çocuk babası Hidayet Atmış'ın 12 yıllık Uzman Çavuş olduğu ve 1 yıldır da Nusaybin'de görev yaptığı belirtildi.

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Nusaybin'de şehit olan bir diğer asker 30 yaşındaki Jandarma Astsubay Halit Halal'ın Hassa İlçesi'ne bağlı Akkülek Mahallesi'nde oturan ailesine ise acı haberi Hassa Kaymakamı Mustafa Pala verdi. Askeri yetkililer ve sağlık ekipleriyle eve gelen Kaymakam Pala'dan 11 çocuklarından en küçüğü olan Halit'in şehit olduğunu öğrenen Fadıma ve Mevlüt Halal çifti sinir krizi geçirdi. Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal'ın da kardeşi olan evli ve 2 çocuk babası Halit'in şehit olduğunu duyan komşuları da eve akın ederek aileye destek olmaya çalıştı. Eve Türk bayrakları asıldı.

3 GÜNDE 4 ŞEHİT

İki acı haberle, Hatay'ın Nusaybin'de son 3 günde verdiği şehit sayısı 4 oldu. 19 Mart'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, 20 Mart'ta şehit olan özel harekat polisi Ayhan Kıymacı da Dörtyol İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit askerler, yarın Kırıkhan ve Hassa'da düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verildi.

- Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Astsubay Halit Mahmut Halal Nusaybin Politika Güncel Haberler

title