Haberler

Nihat Hatipoğlu'nun tepkisi -

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Danimarka'da verdiği konferansta, bir televizyon kanalında Hz. Muhammed'in ışık huzmesi olarak indirilmesine tepki gösterdi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Danimarka'da verdiği konferansta, bir televizyon kanalında Hz. Muhammed'in ışık huzmesi olarak indirilmesine tepki gösterdi.

Östervanghallen'de bir spor salonunda düzenlenen konferansa büyük çoğunluğu kadın ve genç kızlardan oluşan geniş katılım gerçekleşti. Konferans öncesinde sanatçı Sedat Uçan ilahiler okudu. Prof. Dr. Hatipoğlu, Hz. Muhammed'in ve sahabe hayatından örnekler vererek güncele ilişkin mesajlar verdi.

Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hatipoğlu, Avrupa'da eskiden yaşlılara verdikleri konferanslara şimdi gençlerin ve kadınların çok büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Hatipoğlu, gençlerin ilgisinin giderek daha da arttığını bunun çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Almanya'daki Türklerin daha yerleşik, Fransa ve Danimarka'dakilerin ise daha dezavantajlı göründüğünü ancak hepsinde problemlerin ortak olduğunu anlatan Hatipoğlu, orta yaş kesimin, çocuklarının dil ve din konusundaki yetersizliklerinden ve geçmişlerinden kopmalarından şikayetçi olduğunu aktardı.

Ancak en çok dikkatini çeken konunun gençler arasında artan boşanmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Hatipoğlu, "Benim gözlemlediğim gençler arasındaki boşanmaların sürekli artması. Son sohbetlerimde gördüğüm şu; gençlerin tümünün sorusu boşanmayla ilgili. Belki oldu bitiyle evleniyorlar, ani karar veriyorlar ama aniden de boşanıyorlar. Erkek de kız da mutsuz oluyor. Bu mutlaka halledilmesi gereken bir problem" dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bir televizyon kanalında Hz. Muhammed'in ışık huzmesi olarak indirilmesine tepki göstererek, peygamberin, sahabenin veya dört halifenin herhangi bir vesileyle resmedilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Peygamberler ve sahabelerin bir şekilde gösterilmesinin hoş olmadığını ifade eden Hatipoğlu, "Daha önce 'Çağrı' filmi yayınlandı. Çağrı filminde hazreti peygamberin ve dört halifenin gösterilemeyeceği El Ezher tarafından ifade edildi. Sadece hazreti Hamza, filmin kurgusu gereği gösterildi ama doğrusu bu bile içimize sinmedi çünkü Hazreti Hamza'yı düşünürken aklımıza o rolü oynayan Antonio Quinn geliyor. Başka kanalda Hazreti Yusuf'u izledik, hazreti Musa, Hazreti İsa, Hazreti Süleyman peygamberlerin hayatı yayınlandı. Peygamberlerin ve sahabelerin gösterilmesi çok hoş değildir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Hatipoğlu Sedat Uçan Danimarka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title