Haberler

Nihal Bengisu Karaca'dan Hayrünnisa Gül'e Çok Sert Yazı

Güncelleme:

Habertürk'ün başörtülü yazarı N. Bengisu Karaca, Hayrünnisa Gül'ün 'intifada' çıkışını eleştirdi. Karaca, Gül için "O gece kendisini tutamayan hanım" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün AK Parti hakkındaki 'intifada' çıkışının yankısı sürerken, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarlarından Nihal Bengisu Karaca, First Lady'i eleştirdiği bir yazı kaleme aldı.

Karaca 'Hiç niyetim yoktu ama artık şart oldu' başlıklı yazısında, Hayrünnisa Gül için 'O gece kendisini tutamayan hanım' ifadesini kullandı. Gül'ü 'gazeteci Murat Yetkin'i arkasına alıp' soyadının arkasına saklanmak ve Gazzelilere saygısızlık etmekle suçladı.

HAYRÜNNİSA GÜL NE DEMİŞTİ?

Hayrünnisa Gül, iş dünyasına verdikleri veda resepsiyonunda "Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım" demişti. Hayrünnisa Gül, Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'nin elini sıkmamıştı.

NİHAL BENGİSU KARACAK: YOK ARTIK!

Nihal Bengisu Karaca, 'olaylı geçti' dediği gece hakkında, "Öyle olaylı idi ki, bugüne kadar Abdullah Gül hakkında hep olumlu ifadeler kullanan, birleştirici ve denge unsuru olmaktan yana olan profilini saygıdeğer bulan şahsım dahil birçok kişi "Yok artık!" eşiğine sürüklendi'' dedi.

Karaca yazısının girişinde, 'AKP'ye serzenişini ortaya koyan' Cumhurbaşkanı Gül'ü son dönemde, şunları yapmakla itham etti:

* Ne kadar Erdoğan karşıtı varsa hepsini taltif etmek,
* Gezi'de "Mesajı aldık" diyerek kimi vandallara karşı Erdoğan'ı yalnız bırakmak,
* "Faiz lobisi", "kökü dışarda paralel yapı" gibi Erdoğan'ın meydan meydan gezerek inşa ettiği argümana bir çırpıda "Üçüncü dünyacı yaklaşım" diyerek yine muarızlara destek vermek,
* "Çankaya dinlenmiyor. Dinleniyorsa da utanacak işimiz yok" diyerek dinlemeleri organize eden yapıyı memnun etmek.

PARALEL YAPIYA HEDİYE

Karaca, Gül'ün siteminin burada kalsaydı 'mesajın alınacağını' ancak 'işin orada kalmadığını' yazarak, Hayrünnisa Gül'e 'geçti': ".. Ama öyle olmadı. O gece kendisini tutamayan bir hanım vardı. "28 Şubat'ta bile bu kadarını görmedik" diyen. Çankaya'ya çıkacak bir başörtülü olarak 28 Şubat zihniyetinin devamı niteliğindeki Cumhuriyet mitingleriyle cezalandırılmaya çalışılırken, destek aldığı çevreyi itham eden…
Dahası, 2012'den beri istisnasız her ortamda "28 Şubat'ta bile bu kadarını görmedik" diyen paralel yapı sekreterlerine şahane bir hediye lütfeden.."

MEDYAYI ŞİKAYET EDİYOR

Habertürk yazarı, eşinin 'üzülmesin' diye interneti kestiğinden söz eden First Lady'nin, Abdullah Gül internet yasasını onayladığında Twitter'da başlatılan 'unfollow kampanyası'na değinmediğine dikkat çektikten sonra şöyle devam etti: "Arkasına Murat Yetkin'i alarak AK Parti'ye ve bilhassa Erdoğan'a yakın medyayı şikâyet ediyor, Abdülkadir Selvi'nin elini sıkmıyor."

Ve ardından en Karaca'nın 'vurucu' cümleler geldi:

GAZZE ŞEHİTLERİNİN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK

"İki bini aşmış ve daha cesedi soğumamış Gazze şehitlerinin artık bir can taşımayan soluk gözlerine bakarak "İntifada başlatacağım" diyor. Tüm yaptığı; köşkü tanrılar katından indirip siyasi bağlamda "Gül bundan böyle nerede durur, Çankaya'ya çıkacak olan Erdoğan ile anlaşır mı, anlaşamaz mı?" üzerinden analiz ve eleştiri yapmak olan medyayı -tabii Erdoğan'a yakın duruşa sahip medyayı- "İsrail" zulmü ile özdeşleştiriyor.

Garip değil mi? Bütün bunları çok anlayışlı, çok hoşgörülü, çok demokrat sıfatlarıyla mücehhez hale getirilmiş Gül soyisminin adı altında yapıyor."

"YEDİ TABLO ASMIŞ"

Karaca, First Lady'nin Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı "Daha bugün 7 tablo astım; eğer buraya (Köşk) zarar verecek davranışları olursa karşılarında beni bulurlar" cümlesini de atlamayarak, yazısını 'Erdoğanlar'la bitirdi: "Allah aşkına, şimdi Erdoğan Ailesi çıkıp "28 Şubat'ı yapanlar bile böyle davranmamıştı" dese haksız mı olurlar?" (Kaynak: Diken.com)


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihal Bengisu Karaca Bengisu Karaca Hayrünnisa Gül Habertürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title