Haberler

Niğde'de Ele Geçen Teröristler Işid'cı Çıktı 2

Niğdenin Ulukışla İlçesi'nde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanması için iddianame hazırlandı.

Niğdenin Ulukışla İlçesi'nde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanması için iddianame hazırlandı. Aynı dosyada bazıları Türk 8 kişi hakkında da yardım ve yataklıktan çeşitli cezalar istendi.

Geçen 20 Mart'ta meydana gelen olayla ilgili başlatılan soruşturmada Cumhuriyet savcısı iddianameyi tamamlandı. İddianamede halen Ankara Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve bir dönem Musul'daki Türk diplomatlara karşı takas edildikleri söylentileri yayılan Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Bakiri'nin 'anayasayı ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, yakalanmamak amacıyla kasten öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak, nitelikli yağma ve kasten yaralama' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

İddianamede, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 53 kişinin öldüğü bombalı saldırı ile Niğde'deki saldırı arasında bağlantı bulunduğu iddiası yer alırken, IŞİD örgütüne ait bilgiye de yer verildi ve 3 yabancı uyruklunun, İstanbul'da eylem yapmak üzere örgütten ayrılıp yola çıktıkları anlatıldı.

Savcı, iddianameyi Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinden sonra yargılanmalarına başlanacak.

NİĞDE'DEKİ OLAY NEYDİ

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart'ta meydana gelen olayda, K.Ö.'nün yönetimindeki taksi ile İstanbul'a gitmek üzere Hatay'dan yolan çıkan Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu'nun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolüyle karşılaştı. Burada aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçtılar.

Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na giden teröristlerden 2'si burada, diğeri de Köşkönü Köyü'nde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof tüfek, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen teröristler Ankara'ya gönderilmiş, sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

NİĞDE, (DHA) -

==============================================

(Tür: Yurt)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çendrim Ramadani Niğde Işid Işid Politika Güncel Haberler

Hayvan pazarında silahlı kavga! 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Hayvan pazarında silahlı kavga! 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp 'başkanlık' planını anlatmış

Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp "başkanlık" planını anlatmış

Bakmadan Geçme

Orman yangınına müdahale eden uçak düştü mü? Uçak nereye düştü, ne oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 14-15 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Esra Erol sezon finali ne zaman? Esra Erol ne zaman, hangi tarihte sezon finali yapacak? Esra Erol sezon finali mi yapıyor? 15 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 15 Haziran burç yorumları nedir? Bayramda otobanlar ücretsiz mi? Kurban Bayramında Kuzey Marmara ücretsiz mi, bedava mı? CANLI maç izle! (EURO 2024 MAÇLARI) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 14 Haziran EURO 2024 günün maçları nereden izlenir? Osmangazi köprüsü bayramda ücretsiz mi? Osmangazi köprüsü bayramda bedava mı, paralı mı? Çanakkale Köprüsü Kurban Bayramı'nda ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü bayramda bedava mı? Marmaray bayramda kaça kadar açık? Kurban Bayram'ında İETT saatleri nasıl olacak? Kurban Bayramı seferlerine zam var mı? Kurban Bayramı uçak ve otobüs seferleri arttırıldı mı, zam yapıldı mı? FLÖRTE BAYRAM MESAJI! #9829 Flörte nasıl bayram mesajı atılır? #128242 Flörte mesaj atarken dikkat edilmesi gerekenler neler? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi 2024? Kurban Bayramı'nda Metro, Marmaray, Vapur, Metrobüs bedava mı? BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat, bayram namazında kaç tekbir alınır? KURBAN BAYRAMI HEDİYE ÖNERİLERİ 2024: Kurban Bayramında ne hediye alınır? Bayram'da nöbetçi eczaneler hangileri? Kurban Bayram'ında hangi eczaneler açık olacak?
Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

Putin, ateşkes için Ukrayna'ya 2 şart sundu: Şartlar çok basit, hemen talimat vereceğim

title