Haberler

Nevşehir'de Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktı

Nevşehir’de Zaire Pazarı esnafı ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yağmur duasına yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Nevşehir'de Zaire Pazarı esnafı ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yağmur duasına yaklaşık bin 500 kişi katıldı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı yağmur duasında, eller semaya yağmur için açıldı.

Hava sıcaklıklarının uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve kuraklık tehlikesinin yaşandığı Nevşehir'de, cuma namazı sonrasında Zaire Pazarı'nda yağmur duası düzenlendi. Pazar meydanında gerçekleştirilen dua törenine AK Parti Milletvekili Erdal Feralan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Pazar esnafı ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından katılımcılara dua ile ilgili bilgi verildi. Tekbirler eşliğinde kurban kesiminin ardından ise yağmur duası yine Müftü Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk, duasında, "Senden yağmur bekliyoruz, yağmur istiyoruz. Yarabbi; topraklarımız ihtiyacı olan yağmuru henüz bulamadı, susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıyayız. Sevgili Peygamberimizin sünnetine uyarak yağmur duasına çıktık ne olur dualarımızı kabul eyle" dedi.

Yağmur duasının ardından katılanlara yemek ikramında bulunuldu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Ünver Nevşehir Ak Parti Zaire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title