Haberler

Nefesler Tutuldu, Meclis'te Karargahlar Kuruldu

Türkiye'nin Günlerdir Tartıştığı Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Birinci Turuna Saatler Kala, TBMM Kulislerindeki Hareketlilik Hızlandı.

Türkiye'nin günlerdir tartıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna saatler kala, TBMM kulislerindeki hareketlilik hız hızlandı.

PAZARLIKLAR 15.00'E KADAR DEVAM EDECEK

İktidar ve muhalefet milletvekilleri sabah saatlerinden itibaren tam kadro Meclis'e gelmeye başladı. AKP'lilerin muhalefet ve bağımsız milletvekillerine yönelik başlattığı ve gece boyu devam eden "yakın markaj" da sürüyor. Pazarlıkların ilk turun yapılacağı 15.00'e kadar devam etmesi bekleniyor.

AKP'DE TELEFON TRAFİĞİ

AKP grup yöneticilerinin odaları, sabah saatlerinden itibaren milletvekillerinin telefonlarıyla hareketlendi. AKP'de, 367 ile ilgili son durumun ne olduğu merak ediliyor.

GÜL BAŞBAKANLIK MAKAM ODASINDA ÇALIŞACAK

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, temaslarına oylamaya kadar Meclis'teki Başbakanlık makam odasında devam edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oturum başlayana kadar Meclis'teki odasında Gül, bakanlar, grup yönetimi ve MKYK üyeleri ile son bir değerlendirme yapacak.

CHP KULİSLERDE KONUŞLANACAK

Oturuma katılmama kararı alan CHP'liler, birinci tur sonuna kadar kulisleri ablukaya alacak. CHP yönetimi, şehir dışındaki milletvekillerini Ankara'ya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oturumu Meclis'teki makam odasından izleyecek. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru dilekçesini hazırlayan CHP, ilk oturum biter bitmez oylama tutanağını dosyaya ekleyerek, Anayasa'nın 102'nci maddesine atıfta bulunan TBMM İçtüzüğü'nün 121'inci maddesinin "eylemli olarak ihlal edildiği" gerekçesiyle yüksek mahkemeye başvuracak. Başvuru grup başkanvekilleri tarafından gerçekleştirilecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Meclis girişlerindeki güvenlik önlemleri arttırıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan girişler için ilave güvenlik gücü istenirken, Meclis ziyaretçilere kapandı. Sadece, Meclis Başkanlık Divanı'nca, grubu bulunan siyasi partilere tanınan kontenjanlar çerçevesinde özel olarak hazırlanan davetiye ile izleyici alınacak. Parlamento muhabirlerinin kartları da özel kartlarla değiştirilecek, kulislere ancak bu kartlara sahip basın mensupları girebilecek.

İKİ ADAY VAR

Genel Kurul, TBMM Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanacak. Arınç toplantı yeter sayısı olan, 184'le oturum başlatılacak. Başkanlık sunuşlarının ardından, doğrudan gizli oylamaya geçilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimine, başvuran iki aday katılacak. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay Cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Milletvekilleri, seçim bölgelerine göre sıraya geçecek ve oluşturulacak kuruldan alacakları mühürlü zarflarla kabinlere girerek oylarını kullanacak. Milletvekilleri, destekledikleri iki adaydan birinin isminin yanına çarpı işareti koyacak. Milletvekilleri, zarfın içine yerleştirdikleri oy pusulalarını, Başkanlık Divanı kürsüsü önündeki kupalara atacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title