Haberler

Nakledilen Kollarıyla İncir Topladı

Güncelleme:

Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, doktorlara ve basın mensuplarına, elleriyle topladığı incirleri ikram etti.

Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde düzenlenen naklin ikinci yıldönümü kutlamasında, doktorlara ve basın mensuplarına, elleriyle topladığı incirleri ikram etti.

Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan 31 yaşındaki Cihan Topal, naklin ikinci yılını Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde operasyonu gerçekleştiren ekiple kutladı. Nakil tarihini doğum günü olarak kabul eden Cihan Topal, ikinci yılında da hastanede kutlama yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kutlamada pasta kesen Topal, kendi elleriyle topladığı incirleri doktorlara ve basın mensuplarına ikram etti.

Öncelikle organları bağışlayan ailenin özverisi sayesinde bu ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, kollardaki iyileşmenin 5 yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Prof.Dr. Özkan, "İki yıl önce mevzuatı bile olmayan ameliyatı gerçekleştirdik. Bize destek verelere teşekkür ediyorum. Bu operasyon Akdeniz Üniversitesi'nin başarısıdır. Ekip olarak bu başarıyı yakaladık" dedi.

Fiziksel tedavi sürecinin henüz bitmediğini aktaran Prof.Dr. Özkan, "Her geçen gün daha da sağlıklı kollara kavuşuyor. Uzuvların uyumunda hiçbir sorun yaşanmadı. Daha önce çift kol nakli yapılan kişi, 12 yıldır kollarını kullanıyor. Bu demektir ki hiçbir sorun yaşamadan uzun yıllar sorunsuz şekilde mutlu bir hayat sürecek. Kolları olmadan çok mutsuzdu. Normal insanın kollarının kırılması ya da kaybetme olasılığı ne ise bundan sonra için Cihan için de aynı şeyleri söyleyebiliriz" diye konuştu. Prof. Dr. Ömer Özkan, Cihan Topal'ın yeni parmak izlerinin tanımının kısa süre sonra yapılacağını, bunun için gerekli mevzuatın yerine getirildiğini söyledi.

KIZININ ELİNİ TUTUP OKULA GÖTÜRDÜ

Cihan Topal ise hayatta en büyük isteğinin kızının elini tutup okula götürmek olduğunu, onu da şu an yapabildiğini söyledi. Topal, "Tüm hastane personeline, sonra verici aileye teşekkür ediyorum. Şu an her işimi kendim yapabiliyorum. Gazete okuyorum, yemek yiyorum, araba kullanıyorum, günlük ihtiyacımı karşılayabileceğim tüm hareketleri yapabiliyorum. Sizlere ikram ettiğim incirleri de kendi ellerimle topladım" diye konuştu.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, 26 Eylül 2010'da Akdeniz Üniversitesi'nde, Aydın'da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran Cihan Topal'a nakledilmişti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Cihan Topal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title