Haberler

Müsteşar Palandöken'de Günde 5 Saat Kayıyor

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, ailesi ile birlikte geldiği Palandöken'deki Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, ailesi ile birlikte geldiği Palandöken'deki Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi de olan Birol Erdem, tesadüfen milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili duruşmasının yapıldığı saatlerde aynı pistte kaydı. Günde ortalama 5 saat kayak yaptığını söyleyen Müsteşar Erdem, "Konaklı Kayak Merkezi yalancı bir cennet gibi. Tanıtıma ihtiyacı var" dedi.

Danıştay Üyesi Mustafa Elçin, Yılmaz Akçil, Ali Kazan ve aileleri ile birlikte kayak için Erzurum'a gelen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, sömestir tatilinin keyfini çıkarıyor. 2011 yılında 25'incisi düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda hizmete açılan Konaklı Kayak Merkezi'nde, bazı Danıştay üyeleri ve aileleri ile birlikte kayak yapan Müsteşar Birol Erdem, Konaklı'nın mutlaka tanıtılması gerektiğini söyledi.

12 Ocak 2012 yılında antrenman yaparken tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitiren Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın duruşmasının olduğu saatlerde kazanın meydana geldiği pistlerde arkadaşları ve tatilcilerle turistlerle birlikte doyasıya kayak yapan Erdem, her gün hiç ara vermeden 5 saat kayak yaptığını söyledi.

Konaklı Kayak Merkezi'nin çok iyi tanıtılması gerektiğini hatırlatan Erdem, "Konaklı Kayak Merkezi yalancı bir cennet gibi. Ama tanıtıma ihtiyacı var. Buraların kıymetini bilmeli ve çok iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

SAZ ALDI, KURSA GİDEMEDİ

Öte yandan Erzurum Hizmet İçi Enstitüsü'nde düzenlenen 260'ıncı dönem infaz koruma memurluğu eğitim döneminin başlangıç gecesine katılan Birol Erdem, katılımcıları coşturan TRT ses ve saz sanatçılarına birer plaket verdi. Bir yıl önce ziyaret ettiği Ankara Sincan Cezaevi'nde mahkumların çalıştığı saz atölyesinden bir saz edindiğini ifade eden Müsteşar Birol Erdem, şunları söyledi:

"Sazı almak önemli değil, önemli olan onu çalabilmek. Bunun için bir kursa yazıldım. Fakat kursa vakit bulup iki dersten fazla gidemedim. O yüzden sık sık gözüm sazı çalan üstadımıza takılıyordu. Bu sazı bu kadar güzel ve kolay nasıl çalabiliyor diye. Bir iki parçayı tellendiriyorum. Milli kültürümüzde türküler en önemli unsurlarından birisi. Çok değişik konularda türküler yakılmış. Ağıtlar yakılmış, acılar, sevinçler türkülerle paylaşılmış. Alvarlı Efe ve Sümmani gibi kimisi ilahi aşkını türkülerle dile getirmiş kimsi sevgili üzerine, aşk üzerine türküler yapmış. Her birinin mutlaka bir öyküsü ve hikayesi var. Bu nedenle türküleri çok seviyoruz. Öğrenci infaz koruma memur arkadaşlarımızı göreve başlamaları nedeniyle tebrik ediyorum. Çok önemli çok zor bir görev yapacaklar." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Birol Erdem Palandöken Konaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title