Haberler

Mustafa Kumlu Kayseri'de İçini Döktü

Türk-İş Genel Başkanlığından 2 Eylül günü istifa eden Tes-İş Genel Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "Türk-İş kilitlenmişti ve son 1 yıldır çalıştırılmıyordu.

Türk-İş Genel Başkanlığından 2 Eylül günü istifa eden Tes-İş Genel Genel Başkanı Mustafa Kumlu, "Türk-İş kilitlenmişti ve son 1 yıldır çalıştırılmıyordu. Genel Başkan olarak sorumluluğu üzerimde hissettim ve istifa ettim. İstifamın ardından gizli bir protokol meselesi, yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Alnım ak, başım diktir. Verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur" dedi.

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tes-İş Kayseri Şubesi 10. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Divan başkanlığına seçilen Mustafa Kumlu, yaptığı konuşmada, Türk-İş Genel Başkanlığından istifa etme nedenlerini açıkladı. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Büyükkaramanlı köyünde doğduğunu, 1974 yılında DSİ 12'nci Bölge Müdürlüğünde işçi olarak işe başladığını, o dönemlerde Türk-İş'e genel başkan olabileceğinin aklının ucundan bile geçmediğini kaydeden Kumlu, Türk-İş'te son 1 yılda yaşadıklarının da aklının ucundan dahi geçmediğini bildirdi.

Türk-İş Genel Başkanlığından 2 Eylül tarihinde istifa ettiğini hatırlatan Kumlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstifam nedeniyle yaptığım açıklamada, Türk-İş Yönetim Kurulu içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle artık bu yola birlikte devam edemeyeceğimizin altını çizdim. Şunu bilir ki bu kararı çok zor verdim. Bu karar benim için halatı iğne deliğinden geçirmek kadar zor bir karardı. Zordu çünkü benim herkesten önce teşkilatıma, sizlere karşı bir sorumluluğum vardı. Teşkilatım beni Türk-İş yöneticiliğinin çeşitli kademelerinin ardından Türk-İş Genel Başkanlığına taşımıştı ancak olağan genel kurula kadar bu yönetimle gidilemeyeceği ortadaydı. Türk-İş Genel Kurulu ile ilgili açılmış bir dava nedeniyle olağanüstü genel kurula da gidilemedi. İstifa etmeyebilirdim ama Türk-İş kilitlenmişti ve son 1 yıldır çalıştırılmıyordu. Aynı şekilde devam etmesi halinde teşkilata yazık olurdu. Türk-İş'in bu hale getirilmesinde dahlim olmamasına rağmen Genel Başkan olarak sorumluluğu üzerimde hissettim ve Türk-İş'in önünü açmak için istifa ettim."

İstifasının ardından gerçekleri yansıtmayan çeşitli haber ve yorumlara konu edildiğini belirten Kumlu, "Biliyorsunuz bir gizli protokol meselesi ortaya atıldı. Çalışma Bakanı da ben de böyle bir protokol olmadığını birçok kez açıkladık. Benimle ilgili yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Yetmedi, cemaatle ilişkide olduğum, cemaate bağışta bulunduğum ileri sürüldü. Evet, Türk-İş'in önünü açmak için genel başkanlıktan istifa ettim. Bunu yaparak beni o makama layık gören sizlerin iradesine de aykırı hareket etmiş oldum ama istifa onurlu bir müessese arkadaşlar. Allah bana, koltuklarına yapışanlardan değil, gerektiğinde temsil ettiği kurumun çıkarları için o koltuğu iradesiyle bırakanlardan olmayı nasip eyledi. Şükürler olsun. Alnım ak, başım diktir. Verilemeyecek hiçbir hesabım yoktur" ifadelerini kullandı.

Yönetimi döneminde Türk-İş'in hükümete teslim edildiği gibi iddiaların da ortaya atıldığını vurgulayan Kumlu, Türk-İş'in hiçbir zaman duruşundan taviz vermediğini bildirdi.

Tes-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Şube Başkanı Rıfat Pakkan da çalışma hayatının gün geçtikçe zorlaştırıldığını, çözüm bekleyen pek çok sorun bulunduğunu kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kumlu Kayseri Türk İş Tes İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title