Haberler

Muş Valisi Büyükersoy, İş Makinelerini Yakanları Lanetledi

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresine alınan 4 yeni aracın tanıtım programında daha önce iş makinelerini yakanları lanetledi.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresine alınan 4 yeni aracın tanıtım programında daha önce iş makinelerini yakanları lanetledi. Milletin hizmetini yakanların milletin yanında olduğunu söylemesinin gerçekçi olmayan aptalca bir şey olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, "Bu araçlar onlar yaksın diye alınmadı. Araçlar köylere hizmet götürsün diye alındı" dedi.

Muş'ta, İl Özel İdaresine geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim olaylarında yakılan iş makinelerinin yerine alınan yeni iş makineleri alındı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde araçlar için düzenlenen tanıtım programına Vali Vedat Büyükersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, AFAD Müdürü İbrahim Tanış, İl Özel İdaresi birim amirleri ve çalışanları katıldı. Yeni alınan 4 hizmet aracı için kurdele kesen Vali Vedat Büyükersoy, incelemelerde bulundu.

İş makinesine binen Vali Büyükersoy, burada gazetecilere açıklama yaparak 6-7 Ekim olaylarında yakılan araçlar için adeta ateş püskürdü. İş makinelerini yakanları lanetleyen Vali Büyükersoy, "Hizmet etmek amaçlı alınmıştır, yoksa eylemcilerin molotofçuların yakması için değil. Geçen sene Varto ilçemizde maalesef 4 tane iş makinemiz yakıldı. Yakanları lanetliyoruz, yakanlar aslında milletin hizmetini yakmışlardır. Milletin hizmetini yakanın milletin yanında olduğunu söylemesi çok gerçekçi olmayan aptalca olan bir şeydir. Onları buradan lanetliyoruz. Halkımızın da onların gerçek yüzünü tanıması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. İş makinesi köye yol yapmak için gidiyor ama maalesef onlar iş makinesini yakıyorlar bunu kabul etmek mümkün değil, onları bu gerçek yüzlerini vatandaşımızın tanıması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

"DEMEK Kİ PSİKOLOJİK TEDAVİYE İHTİYAÇLARI VAR"

Vali Büyükersoy, yeni araçlarda çalışacak olan yeni personele de uyarılarda bulunarak, "Hepiniz bu hizmette çalışıyorsunuz, 2014 yılındaki o dört iş makinemizin yakılmasından rahatsız olmadık mı? Sağlıklı insanlar iş makinelerini yakarlar mı? Demek ki psikolojik tedaviye ihtiyaçları var. Allah ıslah etsin diyoruz. Şüphesiz ki kanun gereği yapılması gerekenler yapılır ve yapılmaya da devam ediyor. Ama her şey kanun demek de değil. Tepki göstermesek bunlar normalleşiyor. Kendinizi hizmet bekleyen köylünün yerine koyun ve koyalım, hepimiz. Köylü diyor ki 'bana yol hizmeti lazım' diyor, öbürü yol hizmeti getiren aracı yakıyor" diye konuştu.

Vali Büyükersoy'a bilgi veren iş makinesi operatörü ise, "Aracımı yakmak istediler, yalvardım 'bak senin hastanı getiriyorum', hastayı getirmeme rağmen zorla aracı yakmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vedat Büyükersoy tören alanından ayrılırken, yeni alınan iş makineleri ise iş başına geçmek için harekete geçti. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title