Haberler

Murat Yeter'in Asya Albümü Çıktı

Güncelleme:

Murat Yeter, tüm besteleri ve düzenlemeleri kendisine ait olan ilk proje albümü ile müzikseverlerle buluşuyor.

9 Yaşında  başlayan  müzik serüvenini, kariyerinin zirvesinde "ASYA" projesi ile taçlandırıldı. Ünlü davulcu, aranjör ve besteci Murat YETER, tüm besteleri ve düzenlemeleri kendisine ait olan ilk proje albümü ile müzikseverlerle buluşuyor.

Murat YETER 'in, eğitimi ile birlikte devam eden müzik yaşamı 14 yaşında Yalçın Ateş ile tanışmasıyla değişti. Bu tanışma Murat YETER'e 14 yaşında Jazz orkestraları ile çalışma imkanına sağladı. Uzun sure Kerem Görsev ile çalışan Murat YETER, Ed Howard, Vinnie Knight, David Jones, İmer Demirer, Elvan Arıcı, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, Ayşe Gencer, Aydın Esen gibi ünlü Jazz müzisyenleri ile de aynı sahneyi paylaştı. Murat YETER'in bu süreçteki unutulmaz anısı ise; Pat Metheny ve Wynton Marsalis gibi iki devle aynı sahneyi paylaştığı konserlerdir. 19 yaşında Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye'yi temsil etmek üzere Houston Jazz Festivaline gönderildi. Müzik kariyeri boyunca;  Nilüfer, Emel Müftüoğlu, Deniz Seki, Yaşar, Zerrin Özer, Kenan Doğulu, Sezen Aksu gibi önemli sanatçılara davul çalarak ve Ajda Pekkan'a orkestra şefi olarak eşlik etti. Türkiye'nin en önemli aranjörlerinden biri olarak Yeşim Salkım, Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu, Nilüfer, Levent Yüksel, Yıldız Tilbe, Ercan Saatçi, Bendeniz, İzel, Serdar Ortaç, Sibel Alaş, Hande Yener, Nez, Kenan Doğulu, Deniz Seki, Sıla, Ajda Pekkan  gibi isimlerle çalışarak sayısız şarkıya ve başarılı albümlere aranjör olarak imzasını attı.

Murat YETER, kendi beste ve düzenlemelerinden oluşan "ASYA" isimli ilk proje albümünde Türkiye'nin önemli müzisyen ve solistlerini bir araya getirdi. Ebru Gündeş, Halil Sezai, Niran Ünsan, Sirel ve Yonca Lodi vokalleriyle, Göksun Çavdar, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek enstrümanlarıyla, Halil Sezai, Neslihan Demirtaş, Sıla, Sirel sözleriyle bu müzikal yolculuğa eşlik ediyor. Albümde yer alan diğer önemli isimler ; Aykut Gürel, Aytaç Durak, Cem Tuncer, Cengiz Ercümer, Cihan Okan, Efe Bahadır, Eyüp Hamiş, Fatih Ahıskalı, Göksel Kartal, Gündem Yaylı Grubu, İsmail Altunsaray, Kempa Yaylı Grubu, Mehmet Çelik, Murat Aziret, Mustafa Nuri Haybat, Ozan Doğulu, Özcan Gök, Özer Arkun, Türker Dinletir ve Sibel Gürsoy.

Murat YETER albümünde besteleri ve düzenlemeleri dışında davul çalarak ve tencereden cezveye hatta blendera kadar ritm adına seslendirebileceği tüm vurmalıları kullanıyor. Yıllardır üzerinde titizlikle durulan "ASYA" albümü Dokuzsekiz Müzik etiketiyle 4 Nisan tarihinde müzik marketlerdeki yerini aldı.

"ASYA" albümünün lansman konseri 18 Nisan Perşembe gecesi JOLLY JOKER sahnesinde sürpriz isimlerle sizlerle olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kerem Görsev Murat Yeter Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title