Haberler

Müdürlük Sınavını 'Yanlış Yanıtlarla' Test Etti

Güncelleme:

Adana'da müdür yardımcısı İbrahim Sezer, okul müdürlüğü sınavında, kasıtlı olarak tüm sorulara yanlış cevap verdiği halde 65 puan aldığını söyleyerek sonuca itiraz etti.

Adana'da ortaokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Sezer, 19 Ekim'de yapılan okul müdürlüğü sözlü sınavında, protesto amacıyla kasıtlı olarak tüm sorulara yanlış cevap vermesine rağmen 65 puan aldığını öne sürüp, sonuca itiraz etti. Sezer, 6 yıl önce Danıştay'ın sözlü sınavlarla ilgili kararının uygulanmadığını ortaya koymak için böyle bir eylem yaptığını söyledi.

"SORULARIN TAMAMINA KASITLI OLARAK YANLIŞ CEVAP VERDİM"

Ülkücü Muallimler Birliği Adana Şubesi Başkanı da olan İbrahim Sezer, sözlü sınavlarla ilgili Danıştay İdare Dava Daireleri Genel Kurulu'nun 2008'deki kararını hatırlattı. Sezer, bu karara göre söz konusu sınavın sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınması, soru ve cevapların tutanağa geçirilmesi, takdir edilen notun gerekçelerinin ortaya konulması gerektiğini, ancak bunların yapılmadığını iddia etti. İbrahim Sezer şunları söyledi:

"İki aşamalı sınavın ilk bölümü bilgiyi ölçmeye yönelik değerlendirme testi, ikinci bölüm ise sicil amirleri tarafından verilen puanlamaydı. İlk bölümde soruların tamamına kasıtlı olarak yanlış cevap verdim. 50 puanlık testten sıfır almayı garantiledim. İkinci bölümde ise konuşma, davranış değerlendirmesi için komisyonun karşısına çıktım. Zaten özgeçmişimde de ülkücü kimliğimi açık açık yazmıştım. Sonuç olarak sınavdan 65 puan aldım. Müdür olmak için 75 puan gerektiği için atamam yapılmadı."

'DAHA İYİ NOT ALMASI GEREKENLERE, BENDEN DÜŞÜK VERİLDİ'

Bu sınava Adana'dan bin 700 meslektaşının girdiğini, değerlendirme kriterlerine göre daha iyi puan alması gereken meslektaşlarına, kendisinin aldığından daha düşük puan verildiğini öne süren İbrahim Sezer, şöyle konuştu:

"Ben de bu yanlışlığa dikkat çekmek istedim. Kendimi ihbar ediyorum. Kasıtlı olarak tüm sorulara yanlış cevaplar verdiğim okul müdürlüğü mülakat sınavında 65 puan aldım. Hak etmediğin puanın hangi kriterler göz önünde bulundurularak verildiği, benden daha iyi durumda olan arkadaşlarımın düşük puan almasının nedenlerini sormak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de dilekçe verdim."

'DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELER?'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirme kriterlerinde bilimsel ve akademik yayın, yayınlanmış eserinin olması, basılmış kitabının bulunması, yabancı dil, öğrenci velisinin puanlaması, öğretmenlerin puanlaması gibi maddelerin de yer aldığını belirten İbrahim Sezer şunları kaydetti:

"Bunlardan bazıları bende yok. Ama benim gibi bilimsel çalışma, yayınlanmış kitap gibi kriterlere uymayıp, 100 tam puan verilen meslektaşlarım olduğu gibi, basılmış kitapları bulunan meslektaşlarımdan bazıları puanlamada benden daha gerilerde. Bu değerlendirme kriterlerinin neler olduğu, neye göre yapıldığı belli değil."

SINAVIN İPTALİ İÇİN DAVALAR AÇILDI

Sınavın iptali için Türkiye genelinde idare mahkemelerine davalar açıldığını belirten İbrahim Sezer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayseri ve Nevşehir'deki meslektaşlarımızın idare mahkemelerine yaptığı itiraz kabul edildi. Yani bu sınavın iptali için karar çıktı. Adana'da da itiraz edildi. Kısa sürede iptal kararının çıkmasını bekliyoruz. Liyakati olmayan, müdürlük yapmaya yeterli olmayanların göreve getirilmesi nasıl yanlış ise, gerçekten bilgi ve birikimleri parmakla gösterilecek, yılların deneyimine sahip müdürlerimiz var. Onların da haklarının yenilmemesi gerekiyor." Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, İbrahim Sezer'in dilekçesinde öne sürdüğü iddialar hakkında açıklama yapmak istemedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Sezer Danıştay Güncel Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500

Yorumlar (6)

CihanMobil-ANDROID:

Allah bu Öğretmenden razı olsun, Güzel bir Yaßam eylesin. Helal olsun sana yürekten. Helal olsun.

11
1
yanıtYanıtla
AdanalimobilWeb@haberler.com:

ADANA MILLI EGITIMDE ABLAM CALISIYOR. ICERDE NELER DONDUGUNU INSANLAR DUYSA AYAKLANIR. TORPILLE ATAMAMI DERSIN, HAKKINDA SORUSTURMA ACILAN HOCALARMI. ALLAH OGRETMENLERE SABIR VERSIN. ZOR ISLERI GERCEKTEN.

2
0
yanıtYanıtla
kamilmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun sonuna kadar uğrassin

2
0
yanıtYanıtla
çözülen,çözülene:

Ben de vatandaş olarak soruyorum;peki sayın muavvin tüm sorularımı biliyon çok zekisin maaşallah. Ama bir söz varya ''''çok bilen çok yanılır''''diye onu ne yapacaz, bu kadar kibir niye???

0
1
yanıtYanıtla
Devletin şerefimobilWeb@haberler.com:

Ben bunu ÖSS ÖYS de yaşadım... Üniversitede çok haksızlığa uğradım... Devletin şerefi kaldırıyorsa bişey diyemezsin

0
0
yanıtYanıtla
ADALET:

BU arkadaşımızı yürekten tebrik ediyoruz. Eğer ki bu ülkede yürekli savcılar ve hakimler kalmışlarsa bunun peşini bırakmamalılar. . . . Bu sınavın iptali için net bir soru soruyorum. '' 100 tam puan alan müdür sayısı'' ile ''basılmış eseri'' olan müdür sayısı eğer birbirini tutmuyorsa bu sınavın iptal gerekçesidir. bunun sorumluları da adaletten haktan bihaber insanlardır. bunlarında cezalandırılması gerekir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title