Haberler

Milli Saraylar, Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarını yalanladı ama yanıt olarak sunduğu fotoğraf eski çıktı

Güncelleme:

Topkapı Sarayı Müzesi'nde sergilenen 86 karat ağırlığında olan Kaşıkçı Elması'nın çalındığına dair iddialar Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yalanlandı. "Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir" ifadesinin yer aldığı Twitter açıklamasında Milli Saraylar'ın kullandığı fotoğrafın eski olması ise tartışma yarattı. İddialara yanıt olarak sunulan görselin 2019 yılına ait olduğu görüldü.

Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhurlarından biri olan 86 karatlık Kaşıkçı Elması'nın Topkapı Sarayı'ndan çalındığı iddiası gündeme bomba gibi düşerken, büyük tartışma yaratan iddiaya yanıt Milli Saraylar Başkanlığı'ndan geldi.

KAŞIKÇI ELMASI'NIN ÇALINDIĞI İDDİALARINA YALANLAMA

Kurumun Twitter hesabından iddiaların yalan olduğuna yönelik açıklamada, "Tarihî elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı'nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmektedir. Kaşıkçı Elması'nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlerde hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır" ifadesi yer aldı.

MİLLİ SARAYLAR'IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF ESKİ ÇIKTI

Ancak asıl tartışma yaratan olay ise Milli Saraylar Başkanlığı'nın Kaşıkçı Elması'nın çalındığına dair iddialara yanıt olarak sunduğu fotoğrafta yaşandı. Kurumun Twitter hesabından açıklamayla birlikte servis ettiği fotoğrafların eski olduğu ortaya çıkarken, yaşanan gelişme özellikle sosyal medyada büyük tartışma yarattı. İnternette arama yapan kullanıcılar, ilgili fotoğrafın 2019 yılında yapılan "Kaşıkçı Elması yeniden ziyarete açıldı" haberlerinde de kullanıldığını gördü.

Milli Saraylar'ın iddialara yanıt olarak sunduğu fotoğraf;

Milli Saraylar, Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarını yalanladı ama yanıt olarak sunduğu fotoğraf eski çıktı

3 yıl önce yapılan haberlere ilişkin görseller;

Milli Saraylar, Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarını yalanladı ama yanıt olarak sunduğu fotoğraf eski çıktı

Milli Saraylar, Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarını yalanladı ama yanıt olarak sunduğu fotoğraf eski çıktı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kaşıkçı Elması Sosyal Medya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title