Haberler

MHP'li Uzunırmak'tan Davutoğlu'na Eleştiri

Mhp Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli gezisiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Mhp Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli gezisiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi. Uzunırmak, "Onlar ülkücüleri, Devlet Bahçeli'yi tanımıyorlar. Onların bu mantık sarhoşluğu içerisinde uyguladıkları politikalarla sıcak çatışmanın tarafı olmamak adına, bir takım özel durumların hassasiyetinden dolayı dikkatli davrandık, davranıyoruz" dedi.

MHP Aydın İl Başkanlığı ve Efeler İlçe Başkanlığı tarafından Aymendo Tesisleri'nde düzenlenen tanışma toplantısına; MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, Efeler İlçe Başkanı Serdar Yurt ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Ali Uzunırmak, Başbakan Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik çağrılarını eleştirdi. Türkiye'de her alanda akıl tutulması yaşandığını öne süren Uzunırmak, "Sayın Davutoğlu Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye çağrı yapıyor. Diyor ki 'Tunceli'ye gidebilir misin?' Sayın Genel Başkan gidiyor Tunceli'ye. Sayın Genel Başkan Güneydoğu'ya onların zorlamasıyla ilk defa gitmiş değil. Onlar ülkücüleri, Devlet Bahçeli'yi tanımıyorlar, Türkiye'nin tarihini tanımıyorlar. Onların bu mantık sarhoşluğu içerisinde uyguladıkları politikalarla biz bir sıcak çatışmanın tarafı olmamak adına bir takım özel durumların hassasiyetinden dolayı biz dikkatli davrandık davranıyoruz" dedi.

'BEYİNLER YIKANMAKTA, KAVRAMLARIN İÇİ BOŞALTILMAKTA'

Türkiye'de bir senaryo oynandığını söyleyen Uzunırmak, şöyle devam etti:

"Beyinler yıkanmakta, kavramların içi boşaltılmakta. Söylenen ile yapılanın 180 derece tersinde millet ve devlet hayatımız tarihinin en karanlık noktalarına sürüklenmektedir. Sayın Başbakan Davutoğlu diyor ki; 'Kamu düzeninin kurulması, hakim kılınması.' Başbakan Davutoğlu'na soruyorum. Kamu düzeninden ne anlıyorsun Sayın Davutoğlu? Kamu düzeni nedir ve kimler vasıtasıyla yürütülür. Kamu düzeni dediğiniz kurumlar ve kurullar hiyerarşisisidir. Hukuk kimler vasıtasıyla yürütülür, kurumlar vasıtasıyla, devletin atadığı kadrolarla yürütülür. Bu ülkenin polisine güveniyor musun? Sen bu ülkenin eğitim kurumlarındaki müdürlerine güveniyor musun? Eğer bir günde okullardaki müdürleri tasfiye ediyorsan sen bu müdürlere güvenmiyorsun. Bir zamanlar 'Ergenekon' ve 'Balyoz' soruşturmalarında parti olarak bu davanın savcısıydınız. Askere güvenmiyordunuz, askeri yargılıyordunuz. Belli bir dönem geldi, dediniz ki 'Orduya kumpas kuruldu' döndünüz. Siz, bu ülkenin ordusuna güvenmiyorsunuz. Bütün bunların daha üstüne HSYK'yı yerle bir ettiniz, yeniden kurdunuz, gün geldi ondan da çark ettiniz. Siz bu ülkenin hakimlerine savcılarına güvenmiyorsunuz. Peki Sayın Davutoğlu, bu 'Kamu düzeni' dediğiniz düzeni hangi kurallarla, hangi kurumlarla hangi kişilerle yöneteceksiniz? Kavramların içi boş.  Ülkemizde öyle mantık sarhoşluğu yaşanıyor ki kavramlar kurallar her şey birbirine karışmış." - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Ali Uzunırmak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title