Haberler

Meslek Liseli Nuriye, Hacettepe Tıbbı Kazandım Diye Tüm Türkiye'yi Kandırdı

Güncelleme:

"Günde iki saat uyuyup, bin soru çözerek Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandım" diyerek Milli Eğitim Bakanı dahil tüm Türkiye'yi kandıran meslek liseli Nuriye K.'nın sahtekarlığı ortaya çıktı.

2016'da Kütahya'da Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi radyo ve televizyon bölümünden mezun olan Nuriye K., 2017 ÖSYS'de Hacettepe Tıp Fakültesi'ni çok çalışıp "2 saatlik uyku" ile kazandığını söyleyerek, okul müdürünün yanına gitti.

Okul müdürü de Nuriye K.'yı yanına alarak Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü'ne götürdü. Nuriye K.nın bu 'başarısı' yerel ve ulusal basına duyuruldu. Ancak, adayın TC kimlik kartı ve şifresi ile girilen sonuç belgesini hiç kimse araştırmayı düşünmedi.

2 SAAT UYKUYLA ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ

Herkes 4 çocuklu, işçi bir ailenin meslek liseli kızının başarısı ile gurur duydu. Hatta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz çağırınca da gülümseyerek pozlar verdi. Hürriyet'e de günde 2 saat uykuyla 1000 soru çözerek tıp fakültesini kazandığını söylemiş, bu başarısının tüm meslek liselilere örnek olmasını istediğini belirtmişti.

SONUÇ BELGESİNDE TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ

Nuriye K.'nin sonuç belgesini inceleyen eğitim uzmanı Salim Ünsal, 2017 YGS, LYS ve ÖSYS sonuç belgelerinde tutarsızlıkları fark etti. Hürriyet'in, eğitim uzmanı Salim Ünsal'ın desteğiyle yaptığı çalışma sonucunda LYS sonuç belgesinde yer alan puanla elde edilen başarı sırasının örtüşmediği görüldü.

EN AZ BİN SIRA GERİDE

Normalde 528 MF-3 yerleştirme puanı alan bir öğrencinin tahmini olarak 400'üncü sırada olması gerekirken Nuriye K., 1400 başarı sırasında görünüyor. Ayrıca sonuç belgesinde matematikte 75 doğru, 5 yanlış da dikkat çekici. Bu belgeye göre toplam 80 soru oluyor. Oysa bu yıl LYS 1'de iptal edilen iki soru nedeniyle değerlendirme 78 soru üzerinden yapıldı. Nuriye'nin 75 doğru yapmış olsa bile en fazla 3 yanlışı çıkması gerekiyordu. Oysa sahte belgede 5 yanlış yer alıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Hürriyet Kütahya 3.Sayfa Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title