Haberler

Şeyh Raid Salah 16 aylık mahkumiyetinin ardından yaşadıklarını anlattı Açıklaması

Güncelleme:

UMMU'L "Mescid-i Aksa muhafızı" olarak bilinen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, İsrail hapishanelerindeki 16 aylık mahkumiyetinin çoğunu hücre hapsinde geçirdiğini belirterek, inancının kendisini ayakta tuttuğunu söyledi.

UMMU'L "Mescid-i Aksa muhafızı" olarak bilinen 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, İsrail hapishanelerindeki 16 aylık mahkumiyetinin çoğunu hücre hapsinde geçirdiğini belirterek, inancının kendisini ayakta tuttuğunu söyledi.

Şeyh Salah, bugün Megiddo kentindeki hapishaneden serbest bırakılmasının ardından yaşadığı Ummu'l Fahm beldesinde, yüzlerce Filistinli tarafından "marşlar, havai fişekler, tekbir ve sloganlarla" şehrin girişinde karşılandı.

Burada düzenlenen basın toplantısında hapishanede yaşadıklarını anlatan Salah, İsrail hapishanelerinde uzunca bir süre hücre hapsi çektiğini ancak kendisini sabırla yetiştirdiği için annesine, bu duruma sabrettiği için de eşine teşekkür etti.

Şeyh Salah, kendisine tek kişilik hücre cezasının yanı sıra hücre mahkumlarından da ayrı tutulduğunu belirterek, "Ben bir hücre mahkumuydum. Benim sessizlik içinde yaşamı istediler bazıları da gerçekten susacağımı düşündü. Eğer Allah bana hidayet vermemiş olsaydı, inancım olmasaydı, bugün beni karşınızda bu şekilde göremezdiniz." dedi.

Hapishanede bulunduğu sırada kimseyle görüşemediğini tokalaşmasının dahi mümkün olmadığını anlatan Salah, hapishanede insanların demir parmaklıkların arasından parmak uçlarıyla tokalaştığını ancak "bunun soğuk bir elle yapılan tokalaşmadan çok daha iç ısıtıcı olduğunu" aktardı.

Salah, basın toplantısını izlemeye gelenlere hitaben de şu ifadeleri kullandı:

"Beni hücre hapsine atarak dar bir yere koymaya çalıştılar. Ancak sizlerin desteğiyle o dar hapishane benim için yeryüzünden geniş oldu. Hayatım böyleydi, acımasızlık, baskı, bana aciz bir hayatı zorlamaya çalıştılar. Ama, hayır, hayır, zayıflıklarıma oynayabilirler. Fakat onlar Allah'a, imanıma, meydan okuyabilirler mi?"

Son mahkumiyetinin kendisine çok şey öğrettiğini dile getiren Salah, "Kuran-ı Kerim'in siyasal okuması", "Eski Ahit'in siyasal okuması", "Yeni Ahit'in siyasal okuması" gibi kitapların yanı sıra "Hazreti Peygamber Baharı" isimli bir şiir kitabı olmak üzere 11 ayrı kitap kaleme aldığı bilgisini paylaştı.

Ne olmuştu?

Filistin 1948 İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah, hakkında daha önce verilen hapis cezasına yapılan itirazın İsrail mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine 16 Ağustos 2020'de 17 aylık fiili hapis cezasını çekmek üzere İsrail makamlarına teslim olmuştu.

İsrail'in kuzeyinde bulunan Hayfa kenti yakınlarındaki Celme Hapishanesi idaresine teslim olan Şeyh Salah'ı yüzlerce seveni uğurlamıştı.

Hayfa Merkezi Mahkemesi, 16 Temmuz 2020'de savunma heyetinin hapis cezasına itirazını reddederek, Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasına 16 Ağustos'ta başlamasına hükmetmişti.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, 10 Şubat'ta görülen duruşmada, Salah'ı içinde Kuran-ı Kerim'den ayetler okuyarak yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapse mahkum etmişti.

Mahkeme, daha önceki 11 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak Şeyh Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirmesi ve 25 Mart'ta cezaevine teslim olması yönünde karar vermişti.

Şeyh Raid Salah, tutukluluğunun başladığı 16 Ağustos 2020'den bu yana tek kişilik hücrede tutuluyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Şeyh Raid Salah İsrail Aksa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title