Haberler

Mersin'de Hdp'li Belediye Başkanı Adliyeye Sevk Edildi

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında HDP’li Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de bulunduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin'de Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 28 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen projeli çalışma doğrultusunda, çıkar amaçlı suç örgütünün kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımları ihalelerinde, 'ihalelere fesat karıştırdıkları, haksız kazanç sağladıkları ve edinim ifasını fesata uğrattıkları' tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Mersin merkezli Adana, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

3 gündür Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 4'ü kadın 28 zanlı, bu sabah Toros Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Belediye Başkanı Fazıl Türk, geçen kasım ayında Mersin'de 11 kişinin gözaltına alındığı terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmış, tutuklanması istemiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Fazıl Türk Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title