Haberler

Mersin, Antalya'ya Tünellerle Bağlanıyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin-Antalya duble yol çalışması kapsamında yapımı devam eden Boğsak tünelinde incelemelerde bulundu.
Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Karayolları 5.Bölge Müdürü Yakup Dost, Mersin İl Emniyet Müdürü...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin- Antalya duble yol çalışması kapsamında yapımı devam eden Boğsak tünelinde incelemelerde bulundu.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Silifke Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile birlikte Taşucu beldesi çıkışında çalışmaları devam eden Boğsak tüneline gelen Vali Güzeloğlu, çalışmaları inceledikten sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Güzeloğlu, yaptığı açıklamada bin 570 metre uzunluğundaki tünelin bir ay içerisinde hizmete açılacağını kaydetti.

Mersin- Antalya duble yol çalışmasında toplam 22 tünelin bulunduğunu ve bu tünellerinin toplam mesafesinin 18 kilometre olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, "Akdeniz'in iki büyük ilini birbirine bağlayan, aynı zamanda Türkiye'nin turizm sektörü ve ekonomisine büyük katkı sağlayan yol çalışmasında sona yaklaşmış bulunuyoruz. Tabi arazide ve coğrafyanın zor koşullarında çoğu zaman çift şeritli duble yollar tünellerle destekleniyor. Mersin'den başlayarak Antalya'ya kadar bizim yol yapım sınırları içerisinde burada bulunan tünelimiz ilk tünelimiz oluyor. Boğsak tüneli Mersin- Antalya yol yapım çalışmaları yapımında bir kısmı tamamlanan toplam 22 tünelden bir tanesi ve Mersin'den Antalya'ya giderken ilki oluyor" dedi.

Boğsak tünelinin eski yol şartlarında bakıldığında mesafeyi 3 bin 700 metre kısaltan ama ulaşım süresini 35-40 dakika daha aza taşıyan çok önemli bir tünel olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Trafik güvenliği kaza riski ve seyir emniyeti açısından da Boğsak tüneli şüphesiz ki Mersin Antalya yol yapım çalışmasının çok önemli ve çok değerli bir çalışmasıdır. Şu anda tünelde iki tüp tünel olarak sona yaklaşılmıştır. 1 ay içerisinde tünelin tamamlanmasını öngörüyoruz. Havalandırma, ışıklandırma, Boğsak kavşağı düzenlemesi ile birlikte bu perspektifte baktığımızda devam eden çalışmalar ve devam eden proje kapsamındaki yatırımlarda Mersin Antalya yolunun tamamlanması çalışmalarımız büyük hız ve kararlıkla devam ediyor. Bu yolun tamamlanması tıpkı Karadeniz sahil yolu gibi Türkiye'nin bölgesel kalkınmasından başlayarak kalkınmasına tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinden, hizmetler sektöründe Türkiye'nin en güzel köşesi olarak kalan Mersin'in 320 kilometrelik sahil şeridinin bandının turizmde çok önemli bir turizm hamlesi ile bulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu olay hem Türkiye'mize hem Mersin'imize büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ise konuşmasında, "Boğsak tünelimiz Boğsak'la Ovacık arasında bulunmaktadır. Çift tünel olarak projelendirildi. Tünelin boyutu bin 570 metredir. Bu tünel bize 3 bin 770 metre bir kısalma sağlıyor. Aynı zamanda ciddi bir zaman avantajı sağlıyor. Konfor, emniyet ve ekonomik boyutu da bulunmaktadır. Bu tünelimizde şu andaki aşamamız aydınlatma, havalandırma ve yangın söndürme sistemleri tamamlanmış vaziyettedir. Jeneratör çalışmalarımız sürüyor. Asfaltlama ve kavşak çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki 1 ay sürede çalışmaları tamamlayarak açmayı hedefliyoruz. Bu açacağımız tünel Mersin Antalya yolundaki ilki ve en uzunu olacak. Akdere beldesini de dışarı alarak Akdere geçişini rahatlatmış olacağız. Bu yollar ve tüneller tamamlandığında Mersin Antalya yolu 5 saate inecektir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Yakup Dost Antalya Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title