Haberler

MDOB'dan 'Anlat, Şehrazat' Prömiyeri

Güncelleme:

Mersin Devlet Opera ve Balesi, biletlerini günlerce önce sattığı Binbir Gece Masallarından uyarlanan 'Anlat Şehrazat' müzikalinin prömiyerini sanatseverlerle buluşturdu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), biletlerini günlerce önce sattığı Binbir Gece Masalları'ndan uyarlanan 'Anlat Şehrazat' müzikalinin prömiyerle sanatseverlerle buluşturdu.

Librettosunu Atilla Birkiye'nin kaleme aldığı Serdar Yalçın'ın 'Anlat, Şehrazat' müzikalini Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. Eseri, Vali Vekili Cezmi Türk Göçer ve Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Kaymakamı Raif Özener, Jandarma Komutanı Kd. Albay Ömer Uyan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Dz. Kd. Albay Tayfun Ergi, MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin ile yaklaşık 700 sanatsever izledi.

Orkestra şefliğini, Serdar Yalçın ve Aytuğ Ülgen'in dönüşümlü olarak yaptığı eseri, deneyimli Rejisör Kenan Korbek sahneye koydu. Dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl, ışık tasarımını Tarı Deniz üstlendiği eserde başlıca rolleri ise Nihan Evren, Gülden Vurandemir, Deniz Karausta, Onur Polat, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Ali Murat Erengül, Emrah Sözer, Baran Taner, Korhan Dinçer, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Gülçin Altaş, Sevil Erçak, Serkan Karagöz dönüşümlü olarak paylaşacak.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan eseri Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, "Aylar süren özverili bir çalışmanın sonucunda. Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan Serdar Yalçın'ın 'Anlat, Şehrazat' müzikalini Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Mersinli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle eserin prömiyer temsilini kapalı gişe oynadık. 16 Aralık'ta sahnelenecek temsil biletleri ise tükenmiş bulunmaktadır. Bizlere, böylesine ilgi gösteren sanatseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eserin 10 Ocak'ta gerçekleşecek 3'ncü temsil biletleri satışa çıkmış olup, sanat dolu günler dileriz" dedi.

-----KUTU-----

Anlat, Şehrazat; karısının ihaneti üzerine evlendiği tüm kadınları ertesi gün öldüren Sultan Şehriyar ile kadınları bu zulümden kurtarmak için Sultan ile evlenen Şehrazat'ın öyküsünü anlatır. Şehrazat, ölümleri durdurmak için Sultan Şehriyar ile gönüllü olarak evlenmiştir. Şehrazat, evlendikleri gecenin sabahında, Sultan'dan bir masal anlatmak üzere son bir dilekte bulunur. Böylece Abriza Ece ve Şarkan'ın aşkını anlatmaya koyulur. Masalda anlatılanlar Sultan'da derin etkiler yaratarak, onda değişimlere yol açar. Masalın sonunda Şehriyar, Şehrazat'ın aklı ve bilgeliğine hayran kalacaktır.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atilla Birkiye Türk Göçer Mersinli Şehrazat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title