Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: ? ?Evet? Ya Da ?Hayır? Dememiz Beklenmesin? "Artık Hükümetin Bugün Mali Haklarla İlgili Önerisini Masaya Getirmesi Lazım"

Kamu?da Toplu Görüşmenin 3?üncü Turu Başladı

KAMU?DA TOPLU GÖRÜŞMENİN 3?ÜNCÜ TURU BAŞLADI

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Kamu İşveren Kurulu ile kamu görevlileri sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmenin üçüncü turu Başbakanlık Merkez Bina'da başladı.

GÜNDOĞDU: ? ?EVET? YA DA ?HAYIR? DEMEMİZ BEKLENMESİ?

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, görüşmeye girmeden önce birer açıklama yaptı. Gündoğdu, hükümetin, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarında yapmayı öngördüğü artışı bugün masaya getirmesi gerektiğini söyledi. Bugün sendikal hak ve çalışma hayatına yönelik talepler ile hizmet kollarının sorunlarının ele alınacağını söyleyen Gündoğdu, geçici ve sözleşmeli çalışanların durumu, özelleştirme uygulamaları gibi önemli konuları değerlendireceklerini de dile getirdi. Bütün bu gündemin 1 günde konuşulmasının yeterli olmadığını ifade eden Gündoğdu, "Artık hükümetin bugün mali haklarla ilgili önerisini masaya getirmesi lazım," diyen konuştu. Gündoğdu, 28 Ağustosta rakam getirilerek "evet" ya da "hayır" demelerinin beklenmemesi gerektiğini vurguladı ve "Bu bir referandum değil. Pazarlık edeceğimiz konular var. 'Evet' ya da 'hayır' dememizin beklenmesi haksızlık olur. Sayın Bakanın masaya rakam getirmesi lazım," dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title