Haberler

Mehmet Ayvalıtaş'ın Ölümüne İlişkin Dava

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesine...

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Görkem Demirbaş ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Zeynep Durdu Ak, trafik kazasına ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Komisyonundan istenen raporun gelmediğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen müşteki avukatlarından Rana Genişkaya, sanıkların tutuklanmasını talep ederek, "Adli Tıp Kurumuna tekit yazısı yazılmasını, yazı içeriğine cevap verilmediği takdirde yasal sorumlulukların doğacağı hususunun ihtar edilmesini talep ediyorum." dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ise şunları kaydetti:

"Bu bir duruşma. Çocuk sizin de olabilir hakime hanım. Vicdanı olan, Allah'ı olan bir karar verir. Öbür sanığın özellikle korunduğunu düşünüyorum. Biz bu vatanın evladı değil miyiz? İngiliz donanmasını batıran Mehmet Çavuş benim dedemdir. Onun adını ölen oğluma vermiştim. Sizleri yarın mezarı başında anmaya davet ediyorum. Sanıkların tutuklanmasını istiyorum. Yeter artık. Aylardır evime giremiyorum. Eşimi kaybettim."

Sanık Görkem Demirbaş'ın avukatı Yalçın Tura ise dosyada alınan tüm raporlarda yayaların kusurlu olduğunun belirlendiğini kaydederek, "Müvekkilim suçsuzluğuna inandığı için tüm duruşmaları sınavları olmasına rağmen takip etmektedir. Tutuklanması ile ilgili hususta daha önce mahkemece değerlendirme yapılıp ret kararı verilmiştir. Aynı şekilde ret kararı verilmesini talep ediyorum. Diğer sanık Cengiz Aktaş'ın duruşmalarda hazır edilmesini ben de istiyorum. Bu sanık getirilerek beyanı alınsın ve duruşmalara devam edilsin." şeklinde konuştu.

Söz verilen sanık Görkem Demirbaş ise avukatının beyanlarına katıldığını söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Komisyonundan istenen raporun beklenmesine ve akıbetinin sorulması için müzekkere yazılmasına karar verdi.

Sanık Cengiz Aktaş'ın gelecek celse duruşmada hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Duruşma bitiminde açıklama

Davanın bitmesinin ardından adliye dışında toplanan bir grup çeşitli sloganlar atarak eylem yaptı.

Burada konuşan Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ayla Öztabak, sanıklardan Cengiz Aktaş'ın bir kere duruşmaya katıldığını belirterek, "Buna ilişkin tutuklanması ve duruşmaları takibi yönünde talepte bulunuldu tarafımızca. Tutuklama talebimizin reddine karar verildi fakat Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemleri alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi. Bugüne kadar hiçbir duruşmada bu karar verilmemişti." dedi.

Baba Ali Ayvalıtaş da, "Yarın Mehmet'in ölüm yıl dönümü. Bugün davaya geliyoruz yarın Mehmet'i mezarı başında anacağız. Bu benim için çok kötü. Allah kimseye yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 2 Haziran 2013 gecesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde düzenlenen eylem sırasında aralarında Mehmet Ayvalıtaş ile kuzeni Seyit Kartal'ın da olduğu bir grubun yolu trafiğe kapatmak istediği kaydediliyor.

Sanık Görkem Demirbaş ile sanık taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın kullandıkları araçların fren yapmalarına rağmen çarpıştığı belirtilen iddianamede, kazada 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak yaşamını yitirdiği, Seyit Kartal'ın ise yaralandığı anlatılıyor.

İddianamede, Demirbaş ile Aktaş hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Adli Tıp Kurumu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title