Haberler

Mehmet Ayvalıtaş Davası'nda Tutuksuz Sanık, Güvenlik Önlemi Alınarak Duruşmaya Getirilecek

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın 16. celsesi görüldü.

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın 16. celsesi görüldü. Tutuksuz sanık Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemi alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi.

DURŞMADA BABA AYVALITAŞ KONUŞTU

Duruşmada söz alan Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Özellikle şunu da belirtmek istiyorum; Çanakkale savaşında İngiliz donanmasını batıran Mehmet Çavuş benim dedemdir. Mehmet Ayvalıtaş onun ismi, onun adını ölen oğluma vermiştim" dedi.

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16. duruşmasına, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş ve Avukatı Yalçın Tura katıldılar. Tutuksuz yargılanan diğer sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Zeynep Durdu Ak, dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'ndan henüz dönmediğini söyledi.

AVUKATLAR TUTUKLAMA İSTEDİ

Söz alan müşteki avukatları, duruşmalara katılmayan Cengiz Aktaş'ın ayrıcalıklı olmadığını, bu sanığın duruşmalara katılması için mahkemenin bir girişimde bulunmadığını belirterek, sanığın duruşmalara katılmasının sağlanmasını ve sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini istediler.

'YARIN MEHMET'İN ŞEHİT OLDUĞU GÜN'

Duruşmada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Mehmet Ayvalıtaş söz alarak, "Ben Mehmet'in babasıyım. Öyle bir acım var ki. Çocuk sizin de olabilirdi. Yarın Mehmet'in şehit olduğu gündür, bu tesadüf değil. Vicdanı olan, Allahı olan bir karar verir. ve öbür sanık özellikle korunuyor. Biz bu vatanın evladı değilmiyiz, niye ayırt ediliyoruz. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum; Çanakkale savaşında İngiliz donanmasını batıran Mehmet Çavuş benim dedemdir. Mehmet Ayvalıtaş onun ismi, onun adını ölen oğluma vermiştim. 'Memleketi koru, İngiliz donanmasını batır, gel ikinci, üçüncü vatandaş muamelesi gör.' Sizleri de, duyarlı olan insanları da yarın mezarı başında anmaya davet ediyorum. Gezi olayları bir gerçektir, dün de anması vardı. Sanıkların tutuklanmasını talep ediyorum. Eşimi kaybettim, evime aylardır giremiyorum. Eşime biber gazı sıkıldı öldü" diye konuştu.

SANIK AVUKATI: BU DAVAYI GÖTÜRMEK BANA YÜK GETİRİYOR

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın Avukatı Yalçın Tura, dosyaya gelen tüm raporlarda yayaların kusurlu gösterildiğini belirterek, "Gezi olayları gerçekliğini inkar etmek mümkün değildir. Sanık Mehmet Görkem Demirbaş da orada yer aldı. Ben de şahsen o olayları destekledim. Yeşili korumak adınaydı. Ben ailenin üzüntüsünü paylaşıyorum. Bu davayı götürmek bana yük getiriyor. İnsanlar otoyola çıktı diye emniyet müdürlüğüne, valiliğe haber veriliyor, ancak önlem almamışlardır. Burada asıl kusurlu İçişleri Bakanlığı'dır, vatandaşın can güvenliğini sağlamamıştır. Burada birinci derecede devletin sorumluluğu vardır. Üç raporda da yayalar kusurlu bulunmuştur. Raporlar birbiriyle örtüşmektedir" dedi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'na yazı yazarak dosyanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Duruşmadan sonra adliyenin önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Ayvalıtaş ailesinin Avukatı Ayla Öztabak, Mehmet Ayvalıtaş'a çarparak ölümüne neden olan taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın şimdiye kadar bir duruşmaya katıldığını hatırlatarak, bu sanığın tutuklanması ve duruşmalara katılması için talepde bulunduklarını söyledi. Mahkemenin de tutuklama taleplerini reddettiğini belirten Avukat Öztabak, "Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemi alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi. bugüne kadar hiçbir duruşmada bu karar verilmemişti" dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da, yarın oğlunun ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bugün davaya geliyoruz yarın da Mehmet'in mezarı başında anacağız. Bu benim için çok kötü. Allah kimseye yaşatmasın" dedi. Ali Ayvalıtaş, oğlu için pazar günü Mustafa Kemal Cemevi'nde yemek vereceklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Çanakkale İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title