Haberler

Medyanın Bağımsız Olması İmkansızdır"

Yönetmen Erem Şentürk, “Medyanın bağımsız olması imkansızdır.

Yönetmen Erem Şentürk, "Medyanın bağımsız olması imkansızdır. Para kazanmayan medya yaşayamaz. Medya, paranın üstüne kurulu bir yapıdır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Akademik Koordinasyon Topluluğu tarafından düzenlenen "Patron Medyanın Bağımsızlık Paradoksu" adlı konferans, Yönetmen Erem Şentürk tarafından verildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Medyanın bağımsız bir yapı içerisinde olmasının mümkün olmadığını, para üstüne kurulu bir yapı olduğunu belirten Yönetmen Erem Şentürk, "Uzun yıllardır medyada çalışıyorum. Medyanın hiçbir ideolojisi, gerçeği ve iyi niyeti yok. Hangi gazete ve gazeteciden bahsederseniz bahsedin her şey parayla ilgilidir. Size ne söylüyorlarsa yalan söylüyorlar ve bunu para için yapıyorlar. Önce sizin dikkatinizi çekerler sonra sayınıza ihtiyaç duyarlar ve dikkat çekerek sizi saymaya başlarlar. Kaç taneniz kadın, erkek, zengin, fakir gibi şeylerle ilgilenirler ve bu yalanı sürekli bir şekilde söylemeye devam ederler. Medyada gördüğünüz insanlar gerçek anlamda reklam arasında o reytingi tutma derdindeler. Medyanın bağımsız olması imkansızdır. Patron vardır, patronun ortak olduğu şirketler, anlaşmalı kurumlar vardır. O patron editörlere talimat verir, onlar da altındakilere. İşleyiş böyle gelip gider. Zaman içinde bu medyanın etkisi artabilir de azalabilir de. Sonuçta medya devamlılığını sürdürür. Para kazanmayan medya yaşayamaz. Medya, paranın üstüne kurulu bir yapıdır" diye konuştu.

"SİYASAL TARTIŞMALARDA KENDİNİZİ YORMAYIN"

İnsanın siyasal münakaşalardan çok kendi hayatına önem vermesi gerektiğini belirten Şentürk, "Sizi kandırıyorlar. Sizin kendinize ait problemleri çözmenize engel oluyorlar. Mental yorgunluk içinde siyasal tartışmalarda kendinizi yormayın. Bu sizin üretiminizi engeller. Şahsi problemleri bir kenara bırakıp siyasi problemleri çözmeye çalışıyorsunuz. Benim gençlere birinci öğüdüm kendinizi siyasi olarak yıpratmayın. Böyle yaparsanız kullanılırsınız" şeklinde konuştu.

Konferans soru-cevap bölümün ardından, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker'in Yönetmen Erem Şentürk'e plaket takdim etmesiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Peker Şentürk Uzun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title