Haberler

Manisa'da makilik alanda yangın

Güncelleme:

Manisa'nın Kula ilçesinde çıkan yangın, zamanında müdahalelerle kontrol altına alındı. Yangında 80 dönüm makilik alan zarar gördü.

Manisa'da makilik alanda yangın

Kula'da makilik alanda çıkan yangında 80 dönüm alan zarar gördü

MANİSA - Manisa'nın Kula ilçesinde öğlen saatlerinde makilik alanda çıkan yangın, karadan ve havadan yapılan zamanında müdahaleler ile ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın bölgesinde yaklaşık 80 dönümlük makilik alan zarar gördü.

Yangın, saat 12.30 sıralarında Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Sandal Mahallesi İncirliboğazı mevkiinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Rüzgarlı havanın da etkili olduğu yangın kısa sürede geniş alana yayılırken, 2 helikopter ve 2 uçakla havadan, 8 arasöz, 9 itfaiye, 60 orman personeli, 20 itfaiye personeli, 20 jandarma personeli ve mahalleli vatandaşlar da şahsi traktör ve tankerleri ile yangına karadan müdahale etti. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra Kula, Alaşehir, Salihli, Demirci ve Sarıgöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangın söndürme çalışmaları, yaklaşık 3 saatlik karadan ve havadan yapılan zamanında müdahaleler ile ormanlık alana sıçramadan kontrol atına alındı.

80 dönüm makilik alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde itfaiye ve orman ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Manisa Kula Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title