Haberler

Maliye Bakanı'ndan Sgk Yanıtı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın temsilcisinin Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi görev süresini tamamlamadan 2 Kasım 2012 tarihinde istifaen görevinden ayrıldığını belirterek, "Bakanlığımızı temsilen SGK Yönetim Kurulu üyeliğine en kısa sürede atama yapılacaktır" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığın temsilcisinin Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi görev süresini tamamlamadan 2 Kasım 2012 tarihinde istifaen görevinden ayrıldığını belirterek, "Bakanlığımızı temsilen SGK Yönetim Kurulu üyeliğine en kısa sürede atama yapılacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, "Maliye Bakanlığı henüz neden SGK Yönetim Kurulu'na bir temsilci atamamıştır; ne zaman atama yapması planlanmaktadır?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, bakanlığın temsilcisinin Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi görev süresini tamamlamadan 2 Kasım 2012 tarihinde istifaen görevinden ayrıldığını belirterek, "Bakanlığım temsilcisi Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi istifaen görevinden ayrıldığından söz konusu görevi sürdürmesine imkan bulunmamaktadır. Bakanlığımızı temsilen SGK Yönetim Kurulu üyeliğine en kısa sürede atama yapılacaktır" dedi.

Soru önergesine verilen yanıtı değerlendiren Öğüt, "SGK, Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri. Hem verilen hizmetler açısından hem de büyük bütçesi ile yönetimi de hayli titizlik gerektiriyor. Nitekim, Kurumun Yönetim Kurulu üyeleri 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanun ile de belirlenmiş; buna göre yönetim kurulunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yanı sıra Maliye Bakanlığı da olmak üzere 2 bakanlığın mutlak surette ilgili bakanının teklifi üzerine müşterek kararname ile atanan birer üyesi olması gerekiyor" dedi.

Soru önergesine verilen yanıtın bir gerçeği ortaya çıkardığını ifade eden Öğüt, "Böylesi önemli bir kurumda 2012'den beri Maliye Bakanlığı'nı temsilen kimse bulunmuyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Kadir Gökmen Öğüt Maliye Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title