Haberler

Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" Sergisi

Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" adıyla Osmanlı döneminden kalma pulların tanıtıldığı sergi açıldı.

Lübnan'da "Geçmişten Bugüne Posta" adıyla Osmanlı döneminden kalma pulların tanıtıldığı sergi açıldı.

Başkent Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsü'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Enstitünün Beyrut Müdürü Cengiz Eroğlu ve AA Ortadoğu Haberleri Editörü Ömer Bulut Yüzgüleç ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Erciyes, serginin açılışında, etkinliğe katılan Lübnan ordusu temsilcilerine teşekkür etti.

Etkinlikten dolayı Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür eden Erciyes, "Bu sergi beni çocukluk yıllarıma götürdü. Ben de çocukken bir pul koleksiyoncusuydum." dedi.

Osmanlı döneminden kalan pulların izlenime sunulduğunu dile getiren Erciyes, bu nedenle serginin Lübnan'ın tarihine de ışık tuttuğunu vurguladı.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Eroğlu ise AA muhabire yaptığı açıklamada, amaçlarının Lübnanlılara posta tarihini anlatmak olduğunu söyledi.

Posta tarihinin, Lübnan ile Türkiye arasında müşterek olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Aynı tarihlerde İstanbul'da kurulan postahane ile Beyrut'ta ve diğer Arap ülkelerinin önemli vilayetlerinde kurulan postahanelerin tarihi aynıdır." diye konuştu.

Sergide PTT Genel Müdürlüğünün de katkısı olduğunu kaydeden Eroğlu, "Tanzimat'tan sonra çıkarılan posta pulları sergide yer alıyor. 1863 ile 1920 arasında çıkan pullar. Ortak tarihimiz Lübnanlıların da ilgisini çekiyor. Sergiye yoğun katılım bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Sergi, 27 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Eroğlu Türkiye Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title