Haberler

Kuzey Kore Siber Saldırı Suçlamasını Kabul Etmedi

Kuzey kore ve ABD arasındaki tansiyon 'The Interview' (Görüşme) filmi nedeniyle giderek arttı.

Kuzey kore ve ABD arasındaki tansiyon 'The Interview' (Görüşme) filmi nedeniyle giderek arttı.

Kuzey Kore, geçtiğimiz hafta filmi ile ilişkili olarak, ülkedeki internet kesintileri hakkında ABD Başkanı Barack Obama'yı suçladı. Kore, Sony'e yapılan siber saldırı iddialarını kabul etmedi, fakat Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un suikastinın konu alındığı 'The Interview' filmine ilişkin öfkesini dile getirdi.

Sony Pictures başlangıçta ABD'deki sinemalara karşı terör saldırısı potansiyeli olduğunu gerekçe göstererek filmi yayınlamama kararı almıştı. Fakat Obama'nın Sony'i bu kararından dolayı eleştirdiği açıklaması üzerine film ABD'de bazı kentlerde 300'e yakın sinema salonunda gösterime girdi.

Ayrıca Sony filmi dijital ortamda yayınlamaya kararı da almıştı. Dün Youtube, XboxLive ve Google Play'de yayınlanan film 750 bin indirilmeye ulaştı.

Cumartesi günü, Kim tarafından yönetilen ve ülkenin en üst düzey yönetim organı olan Milli, Savunma Komisyonu, 'The interwiev' filmini 'yasa dışı, sahtekar ve gerici' olarak nitelendirdi. Amerikalı uzmanlar ise siber saldırının arkasında Kuzey Kore olduğu konusunda ısrarlı.

Kuzey Kore'nin merkez haber ajansında (KCNA) yer alan bir habere göre, ismi açıklanmayan bir hükümet görevlisinin "Obama kullandığı kelimelerde düşüncesiz, ayrıca tropik ormandaki maymun gibi davranıyor" dedi.

Kuzey Kore'nin bu nitelemesi ilk değil. Daha önce de John Kerry'i çıkık çeneli bir kurda, Güney Kore lideri Park Geun'u hayat kadınına benzetmişti. Ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında da yine Obama için "Afrika hapishanesindeki bir maymun gibi davranıyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Kuzey Kore Savunma Komisyonu da Washington'u geçtiğimiz hafta Kuzey Kore'de yaşanan internet kesintisiyle ilgili suçlamış, ABD ise suçlamayı reddetmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The Interview Barack Obama Kuzey Kore Sony Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title