Haberler

3 partinin kıyasıya yarıştığı Kütahya'da oylar yeniden sayılacak

Güncelleme:

YSK; CHP, MHP ve AK Parti'nin kıyasıya yarıştığı Kütahya'da oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin itiraz süreçleri devam ediyor. CHP, MHP ve Ak Parti'nin birbirine yakın oylar aldığı adayı Kütahya'da oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Kütahya'da yerel seçim yarışında CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.69, MHP adayı Alim Işık yüzde 29.25 ve AK Parti adayı Kamil Saraçoğlu ise yüzde 27.71 oy aldı.

MHP İTİRAZ ETTİ

Sonuçların belli olmasının ardından Kütahya MHP İl Başkanlığı, Eyüp Kahveci'nin kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuran parti ilgilileri, Kütahya'daki belediye seçiminin iptali ya da 549 sandıktaki tüm oyların yeniden sayımını talep etti. İtiraz süreciyle ilgili son sözü söyleyen YSK, oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

3 partinin kıyasıya yarıştığı Kütahya'da oylar yeniden sayılacak

"HALKIN İRADESİ HAZMEDİLEMEDİ"

Öte yandan; yapılan itirazları değerlendiren CHP adayı Eyüp Kahveci, "Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin 74 yıl sonra kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya'da halkın iradesini ortaya koyularak seçilmesinin hazmedilememesi var" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

AK Parti Kütahya MHP Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500

Yorumlar (31)

Mülayim sert:

AKP'nin kılpayı kazandığı il ve ilçelerde niçin oyların yeniden sayılması talebi reddediliyor

381
64
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

padişah öyle buyurduğu içindir

yanıt290
yanıt67
Özkan Bulut:

Çünkü padişah öyle emretti

yanıt129
yanıt33
Mustafa Aydogan:

İmamoğlu’nun ilk seçimi geldi aklıma. Ufak bir fark varken yenilenen seçimde 2-3 katına çıkmıştı. :)))))

163
34
yanıtYanıtla
Halil Gülşahin:

Seçim yenilense dediğin olurdu Şimdi mevcut oylar sayılacağı için üç aşağı beş yukarı

yanıt75
yanıt4
o zen:

Yenilen Pehlivan güreşe doymazmış. Hile yapmadılarsa CHP daha da bi fark atacak

138
41
yanıtYanıtla
Mustafa Dursun:

Yenilgiyi cHp iyi bilir.Kaç seçim kaybetti yinede hala doymadı

yanıt34
yanıt92
Tırpan:

CHP yıllardır her seçim itiraz eder yeniden sayılır oylar çalındı der onu der bunu der. kimse niye itiraz ediyorsun demedi.

yanıt12
yanıt13
Mert Kafkas Sahin:

CHP nin bir oyla evet BİR oyla kaybettiği yerde ne iptal ne yeniden sayım varken adamların istediği her yerde fark daha fazla iken şefim tekrarlanıyor yeniden sayım oluyor. Nefret ediyorum bu sakatlıktan.

103
30
yanıtYanıtla
Tırpan:

alakası yok tam tersi

yanıt6
yanıt9
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title