Haberler

Kurtulmuş Konya'da Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Konya İl Başkanlığını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Konya İl Başkanlığını ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, "Şu günlerde de Avrupa Parlamentosunda sergilenen, terör örgütünün propagandasını yapan serginin varlığı asla kabul edilemez. Böyle bir şey ne dostluğa, ne insafa, ne teröre karşı ortak bilinçle mücadele etme anlayışına sığar. Avrupa Parlamentosundaki 3-5 vekilin ön ayak olarak yapmış olduğu serginin bir an evvel kaldırılmasını temenni ediyoruz, talep ediyoruz.'

"Bahoz Erdal" kod isimli terörist Fehman Hüseyin'in öldürüldüğüne ilişkin haberlerin hatırlatılmasının ardından hükümetin elindeki son bilgilerin sorulması üzerine Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Biz resmi açıklamayı ancak kesinleşen teyit edilmiş bilgilerle yaparız, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve ben Hükümet Sözcüsü olarak... 'Bu konuyla ilgili, böyle bilgiler var, birtakım istihbarat kaynaklarından birtakım basın kaynaklarından gelen bilgilerle adı geçen teröristin öldürüldüğüne dair kuvvetli emareler var. Ama bu konu teyide muhtaçtır' dedik. Resmi açıklama budur. Teyide muhtaç, bugün, şu an itibarıyla da teyide muhtaç bir haberdir. Biz, herhangi bir duyuma göre resmi bir kanaat belirtemeyiz. Medya bunu yapabilir, basın başka kanallardan bilgiler elde edebilir, lehte ya da aleyhte diyebilir. Bizim 'net, böyledir' diyebilmemiz için teyit edilmiş bilgi olması lazım. Bunun için de bir kişinin öldüğü bilgisi hukuki deliller çerçevesinde teyit edilecek bir bilgidir. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Suriye sahası dediğimiz saha, son derece karmaşık, her köyün her kasabasının başka silahlı örgütlerin elinde olduğu bir coğrafyadır. Masa başında haber yapmak kolay ama buradan gelen bilgilerin teyit edilmesi gerekir. Vatandaşımızı yanıltacak bilgi veremeyiz. Teyit ettiğimiz anda da açıkça söyleriz."

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Fehman Hüseyin Konya Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title