Haberler

Küfürlü şeriat paylaşımı yapan avukat Feyza Altun gözaltına alındı

Güncelleme:

Dilan Polat davasıyla gündeme gelen avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından yaptığı küfürlü şeriat paylaşımı tartışmalara neden oldu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattığı Altun gözaltına alındı.

Adı son dönemde Dilan Polat davasıyla gündeme gelen avukat Feyza Altun, paylaştığı Farsça şiire yapılan yoruma sinirlenerek skandal bir ifade kullandı. "Şeriate s......" paylaşımı yapan Altun'un mesajı sosyal medyada büyük bir tartışmanın fitilini ateşlerken, tepki mesajları sonrası "#feyzaaltuntutuklansın" etiketi Twitter'da TT oldu.

Küfürlü şeriat paylaşımı yapan Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı

FEYZA ALTUN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küfürlü şeriat paylaşımı sonrası harekete geçen Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Feyza Altun hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Küfürlü şeriat paylaşımı yapan Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı

GÖZALTINA ALINDI

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun gözaltına alındı. Evinde arama yapılan Altun'un ifadesinin alınmasının ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

"ŞERİAT BENİM İÇİN KADIN TAŞLAYAN TALİBAN AKLIDIR"

Sözlerine yönelik soruşturma başlatıldığını medyadan öğrendiğini belirten Feyza Altun, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır. Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir. Dolayısıyla şeriate karşıyım sözlerimin de arkasındayım" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal Medya Dilan Polat Feyza Altun Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

ayten sağdıç:

EE BU ÜLKE LAİK BİR ÜLKE SERİATA KARSI OLMASI NORMAL DEĞİLMİ? KADIN HAKLI SONUNA KADAR

314
415
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Seriatin ne oldugunu bilmiyorsun veya şeriat düşmanısın tam bilmiyorum bu ülke doğru laiklikle yönetiliyor lakin bu ülkede müslümanlar da yaşıyor ve sen müslümanların kutsallarına hakaret edemezsin

yanıt328
yanıt136
Harun EROĞLU:

Sen laikliği Din olarakmı kabul ediyorsun. İyice sapıttınız

yanıt65
yanıt31
haksız mıyım:

bu ülkenin idaresi laik olabilir ancak kainatın sahibi de cenabı Allahtır. kendi mülkünde Allaha sınır çizmek hiç bir faninin haddi değildir. ukalalık yapanlar hesap günü buna bin pişman olacak inşallah

yanıt125
yanıt38
Alihan Toros:

Türkiye Cumhuriyettir. NOKTA

150
92
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Utanmadan sıkılmadan halen cumhuriyeti kabul etmeyenler var . Ve bunlar bu ülkenin asıl dusmanlaridir. Baska izahı olamaz. Cumhuriyet e karşı olanlar suç işliyorsunuz.

yanıt38
yanıt52
Dürüstçe:

Sorun cumhuriyet değil ki olayı nasıl da saçma anlamışsın. Birileri islam cumhuriyeti istiyor birileri de laik cumhuriyeti. Laikçiler küfrediyor sorun bu. Bu arada NOKTA:)

yanıt37
yanıt7
Bidüşün:

Alihan ne cumhuriyeti nede şeriatı anlayamayan okuma özürlü, aklı olmayıp fikri olan herbokoloğun tekisin, cumhuriyetle ilgili bir sorunmu var cumhuriyete birşey diyenmi var nasıl bir yobazsınız ya, inan bilim sizin gibileri araştırsa somut bir açıklama yapamaz

yanıt12
yanıt2
Musa Gerçekçi:

Laiklik zaten şeriatın tam zıttı. Devletin kendiside şeriata karşı. Karşı olmasa şeriatın en azından bazı kuralları uygulanırdı. Birbirimizi kandırmayalım.. sadece cami inşa etmeklen ne islam,nede şeriat şartları yerine getirilmiş olur. Bu dunyadaki en temiz Din islam dinidir. Bazılarının hesabına gelmese bile.. Inanmayan inanmasın, begenmeyen beğenmesin ama dindarlarımızın düşünce ve inancinada saygılı olun.

180
44
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Layığını bulacak işte yalaka

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title