Haberler

Kuduz Kurt Köyü Karantinaya Aldırdı

Bolu'nun Saçcılar Köyü'nde kuduz kurdun köpeklere saldırmasının ardından köy karantina altına alınırken, 5 köpek uyutularak gömüldü.

Bolu'nun Saçcılar Köyü'nde kuduz kurdun köpeklere saldırmasının ardından köy karantina altına alınırken, 5 köpek uyutularak gömüldü. Köye komşu olan bir köy ise tedbir amaçlı olarak karantina altına alındı.

Bolu'ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan Saçcılar Köyü'ne 10 gün önce gece saatlerinde ormandan gelen kurt evlerin önündeki köpeklere saldırdı. Rafet Güney evinin önündeki kulübedeki köpeklerine kurdun saldırmasının ardından dışarı çıktı. Köpeklerini yaralı halde gören Rafet Güney, tüfekle kurdun peşine düştü. Rafet Güney köy içerisinde Ali Taşkıran ile Ahmet Sarıkaya'ya ait köpeklere de saldıran kurdu tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından köylülerin ihbarı üzerine Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Kurdun kafası kesilerek incelenmek üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi. Yapılan incelemede kurdun kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine köy karantinaya alındı.

Kurdun saldırdığı 5 köpek ise uyutularak gömülürken, kulübeler ve köpeklerin gezdiği bahçeler kireçlendi. Köpeklerle temas edenlere de aşı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından köyde bulunan hayvanların 6 ay süreyle dışarı çıkması yasaklandı. Köye hayvan giriş çıkışına da yasak getirildi. Köye komşu olan Kuzfındık Köyü'nde de tedbir amaçlı karantina uygulaması başlatıldı.

Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar köyde karantina uygulamasının olduğunu, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kurdun gece saatlerinde köpeklere saldırdığını belirten köy muhtarı Hüseyin Yaman, Kurdun evinin önündeki köpeklere saldırmasının ardından sesleri duyan ev sahibi hayvanın peşine düştü. Kurdun üzerine doğru gelmesi üzerine de tüfekle vurarak öldürdü. Kurdun öldürülmüş olması büyük bir tehlikeyi de önledi. Kuduz teşhisinin konulmasının ardından ekipler kısa sürede tedbir aldılar. Şu an köyde karantina var, hayvanların dışarıya çıkması yasak. Köyün çevresinde çok yabani köpekler var. Bunlar bizi korkutuyor, hayvanlarımıza saldırıyorlar. Bunlar kuduz mu, değil mi bilmiyoruz. Yetkililerden bir an önce tedbir almalarını istiyoruz. Komşu köy olan Kuzfındık da karantina uygulaması var dedi.

Köy sakinlerinden Hasan Öztürk ise kurt saldırısı sonrası köyün karantinaya alındığını söyleyerek, Belirli bir süre hayvanları çıkartmamamızı istediler. Tedbir amaçlı köpekleri ve diğer hayvanları çıkartmıyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sarıkaya Taşkıran Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title