Haberler

Kosova'da Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlandı

Kosova'da Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlandı Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kosova'nın Prizren şehrinde şed kuşanma töreni düzenlendi.

Kosova'da Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlandı

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kosova'nın Prizren şehrinde şed kuşanma töreni düzenlendi. Halkbank ve Yunus Emre Enstitüsü'nün destekleriyle Esnaf ve Sanatkarlar Derneğince (ESDER) gerçekleştirilen törene Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Balkanların tarihi Sinan Paşa Camii önündeki Akdere kıyısında düzenlenen törene Prizren halkı oldukça ilgi gösterdi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, balkanların medeniyet merkezi olarak betimlediği Prizren'de esnaf geleneğinin yaşatılmaya devam ettiğini söyledi. Törene Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit yanı sıra Yunus Emre TKM tenmsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte ahililiği anlatan tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Törende davelilere pilav ve et dağıtıldı. Tören sonunda katkıları geçen kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çelikus Halk Bankası Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title