Haberler

Katil kocadan pes dedirten savunma: Normal kafada da olsam eşimi öldürürdüm

Güncelleme:

Konya'da eşini 3 çocuğunun gözü önünde öldüren Hüseyin A. aldatıldığını iddia etti. Şahıs mahkemedeki savunmasında, "Olay anında uyuşturucu etkisindeydim ama uyuşturucunun etkisinden dolayı öldürmüş değilim. Normal kafada da olsam eşimi öldürürdüm. Çünkü eşim beni aldatmıştı" ifadelerini kullandı.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, 3 çocuğunun annesi, 8 yıllık eşini silahla öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin A. ile maktul Zeliha A'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Hüseyin A. ifadesinde, eşinin olaydan yaklaşık 3 ay önce kendisini aldattığını iddia etti. Bu nedenle eşiyle sürekli tartıştıkları, bir süre ayrı yaşadıklarını ifade eden Hüseyin A, olay günü köye gitmek üzere yola çıktıklarını, yolda çocuklarının da bulunduğu otomobillin içinde tekrar tartışmaya başladıklarını anlattı.

"UYUŞTURUCUNUN ETKİSİNDEN DOLAYI ÖLDÜRMÜŞ DEĞİLİM"

Hüseyin A, maktulün torpidoda bulunan bıçağı aldığını, bu sırada araçtan indiklerini iddia ederek, "Eşim bıçakla önce kendi sol koluna vurdu. Ben de elinden bıçağı alarak ona birkaç kez vurdum. Tabanca üzerimdeydi, tabancayla da sıkmışım, hatırlamıyorum. Olay anında uyuşturucu etkisindeydim ama uyuşturucunun etkisinden dolayı öldürmüş değilim. Normal kafada da olsam eşimi öldürürdüm. Çünkü eşim beni aldatmıştı." beyanında bulundu.

"CEZAYI HAFİFLETMEK İÇİN KIZIMA İFTİRA ATIYOR"

Sanığın ifadeleri üzerine söz verilen maktul kadının babası Osman Y, sanığın kızına iftira attığını, alacağı cezayı hafifletmeye çalıştığını, Zeliha A'nın çocuklarına ve ailesine düşkün, iyi bir anne olduğunu söyleyerek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Maktulün kız kardeşi Ayşe Y. de "Zeliha ile konuşmalarımızda sanığın uyuşturucu madde kullandığını ve yetiştirdiğini, olmayan şeyleri olur gibi gördüğünü anlatırdı. Maddi durumları iyi olmadığı için varlıklı bir insan olan babam ara sıra onlara yardımda bulunurdu. Zeliha, eşini aldatacak bir kadın değildi. Olsaydı neden böyle bir hayat yaşasın? Sanıktan şikayetçiyim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Cihanbeyli ilçesi İnsuyu Mahallesi'nde 31 Ağustos 2023'te, Hüseyin A. 8 yıllık eşi olan 3 çocuğunun annesi Zeliha A'yı otomobilin önünde bıçaklayıp silahla öldürdükten sonra polis ekiplerine teslim olmuştu. Hüseyin A. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmış; 1,5, 3 ve 6 yaşlarındaki çocuklar devlet korumasına alınmıştı. Çocuklar, maktul Zeliha A'nın ailesine teslim edilmiş ve psikolojik destek verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Olaylar Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

hakan er:

BİR ÜLKEDE AHLAK YOKSA BUNLAR OLUR BU ÜLKEYE ŞERİAT ŞART

68
47
yanıtYanıtla
no government:

bunun ahlakla ne alakası var adam yırtmak için öldürdüğü kadına iftira atıyor işte. yıllardır ottur günahı yoktur davasına çekip dumanı habire kadınları öldüren bir güruh var toplumda. asıl ahlak yoksunu olanlar öldürdükleri kadınların arkasından atıp tutanlardır.

yanıt74
yanıt3
Export 86:

No govenmert tamam işte arkadaşta onu söylüyor adamda ahlak yok

yanıt3
yanıt0
heyyy:

Aldattığını ispatlaması gerek herkes ölen kişi arkasından sallar. Bu da ezik adamların iftiraları evliliği yürütemeyen bir işe yaramayan cahil insanların başvurduğu yol.Kadına çocuklara ne çektiriyorsa bu cahiller çektiriyor.

yanıt22
yanıt1
sem sem:

öldür sonra aldatıyordu de ne güzel dünya psikopat yaratık yazık değilmi 3 çocuk ortada kaldı gencecik kadın çocuklarına doyamadan topraga girdi

25
1
yanıtYanıtla
Hayrullah Karakuş:

Allah ıslah etsin sizin gibileri.. ne zaman insan olmaya niyet edeceksiniz çok merak ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
semson 12:

cezaevinde ne kdar böyle canı suclarla dolu olan tüm kişileri Filistin'e gönderecek sin bakalım ne yapacaklar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title