Haberler

Konya'da Büyükşehir Yasa Tasarısına Tepki Yürüyüşü

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesi halkı büyükşehir yasa tasarısıyla beldelerinin mahalleye dönüşecek olmasına tepki yürüyüşü düzenledi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesi halkı büyükşehir yasa tasarısıyla beldelerinin mahalleye dönüşecek olmasına tepki yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe destek veren kendisi de Yeniceobalı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, karayolundan yürüyüşe izin verilmemesinden dolayı vatandaşlarla birlikte tarladan yürüdü. Konya Ankara Karayolu Yeniceoba Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar Tavşançalı beldesi istikametine yaklaşık 5 kilometrelik yolu tarladan yürüdü. Yeniceobalılara çevre beldelerden de destek geldi.

Çeşitli sloganlar atan kalabalık beldelerine dokunulmamasını istedi. Yürüyüş sırasında jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yeniceoba halkının dayanışmasını görmüş olmaktan demokrasi adına umutlandığını söyledi. Kart, "Ben bugün şunun için mutluyum; kendi beldem olduğu için demiyorum, Yeniceoba halkının bu dayanışmasını görmüş olmaktan demokrasi adına umutlanıyorum. Türkiye'nin geleceği adına umutlanıyorum. Onun için tarla yollarındaki bu yürüyüşe destek veren tüm hemşehrilerime komşu beldelerden gelenlere, ayrım yapmadan söylüyorum siyasi partilerin temsilcilerine huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da yaptıkları konuşmalarda beldelerine dokunulmamasını istediler. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Kart Cihanbeyli Yeniceoba Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title