Haberler

Komisyon'daki Kavga Arınç'ı Kızdırdı

Güncelleme:

Bülent Arınç, Adalet Komisyonu'nda yaşanan kavgayla ilgili, "Bu görüntüler Meclis'e de içerisinde dahil olan milletvekilerine de yakışmıyor." dedi.

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK görüşmelerine katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu AK Partili bazı vekiller tekme tokat döverek dışarı atmışlardı. Yaşanan arbedede pet şişeleri de hava uçmuştu. Arıç bu görüntülere kızarak, "Bazıları uçan tekme atıyor, bazıları elinde ne varsa onu fırlatıyor. Ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor. Bu görüntüler Meclis'e hiç yakışmıyor. İçerisinde dahil olan hiçbir milletvekiline de yakışmıyor. TBMM örnek olmalı, bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak doğru değil." dedi.

"DAHA ÖNCE DE YAŞANDI"

Ben de televizyon ve gazetelerden görüşmelerin tartışmalı geçtiğini, orada bazı kavgaların yaşandığını biliyorum. Tek tek isim olarak tartışmanın niçin çıktığını, kimlerin daha şiddetli davrandığını biliyorum ama bunları konuşmaya gerek yok. Bu kavgalar daha önce de yaşandı.

UÇAN TEKME AÇIKLAMASI

Bazıları uçan tekme atıyor, bazıları elinde ne varsa onu fırlatıyor. Ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor. Bu görüntüler Meclis'e hiç yakışmıyor. İçerisinde dahil olan hiçbir milletvekiline de yakışmıyor. TBMM örnek olmalı, bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak doğru değil. Kavgada kim rol oynadı bırakalım herkes kendi vicdanlarında karar versin. Ama orada bulunanların büyük bir kısmının ya bir şeye karşılık vermek üzere veya görüşmelerin en azından devamını sağlamak üzere bir tartışmanın içinde yer aldığını görüyoruz.

"ÖRNEK OLMALIYIZ"

Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'yiz. Örnek olmalıyız. İtirazlarımızı elbette yapmalıyız, ama bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak hatta işi fiili saldırıya götürmek hiçbir zaman tasvip edilemez. O yüzden bu görüntülerin hoş olmadığını söylemek istiyorum.

CHP'YE KIZDI

Ama CHP'ye buradan seslenmem lazım; Siz buna benzer birçok olayda komisyon toplantı salonunu komisyon üyesi olmayan milletvekilinizle basmak, oradaki görüşmeleri engellemek ve elinize ne geçerse bunu kullanmak durumunda kaldınız. Bunları videolardan izlemek mümkün. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hafızası da bunu öngörüyor. Dolayısıyla bu görüntülerdeki payınızın biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum. Siz Zeyit Aslan'ı örnek göstermeye kalkarsanız, bir başkası da Kamer Genç'in yaptıklarından başlar, öbürü Veli Ağababayı söylerken diğeri bir başka isim de söyleyebilir. Al birini vur ötekine, birbirinden farkı kalmaz.

##5532887##
 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

KELkkkkk@hotmail.com:

111 i çağırsaydı. Kızınca bir şeyi mi çözdü ben bilmeden görmeden.

3
1
yanıtYanıtla
ISMETfrenbogaz@yahoo.com:

PARLEMANTONUN EN ZARIF VE BEYEFENDI UYELERINDEN BIRI EGER KIZDIYSA ÇOK ÖNEMLI BIR ŞEY OLMUŞTUR

3
0
yanıtYanıtla
dombraafrasyap_69@hotmail.com:

buz yetiştirin arınca

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title