Haberler

Köln'de Türk İşverenler İçin Bilgilendirme Toplantıları

Köln'de Türk işverenler için bilgilendirme toplantılarıHakan Aytaş, Köln, 21 Mayıs, (DHA)- Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) Türk kökenli İşverenleri bilgilendirmek ve bir araya getirmek için toplantılar düzenlemeye devam ediyor.

Köln'de Türk işverenler için bilgilendirme toplantıları

Hakan Aytaş, Köln, 21 Mayıs, (DHA)- Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU-NRW) Türk kökenli İşverenleri bilgilendirmek ve bir araya getirmek için toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Köln'deki ABC Tower'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında bu kez işverenlere ucuz kredi sağlama imkanları anlatıldı. Cc-creditcoaching GmbH adlı kuruluşun müdürü Karl-Heinz Schiefer, işverenlere kredilerin yeniden yapılandırılarak maliyetin nasıl düşürülebileceği konusunda da bilgiler verdi.

İşverenlere 'üye olun' çağrısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan İşadamı ve TDU-NRW Başkan Yardımcısı Hasan Cengiz, Türk toplumunun Almanya'da artık kalıcı olduğuna dikkati çekerek işverenlerin yatırımlarında uzun vadeyi düşünmeleri gerektiğini ifade etti. Türklerin girişimci bir ruha sahip olduklarını belirten İşadamı Cengiz, 'Amacımız, hedeflerimiz, vizyonumuz çok büyük; büyük düşünüyoruz. Benim gönlümde yatan TDU çatısı altında meslek grupları oluşturmaya başlamak. Sigorta, inşaat, gıda gibi sektörlerde gruplar oluşturursak o zaman birbirimizden haberdar olur, işbirliği yaparız ve o zaman daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Berlin-TDU'yu hep örnek veririm. İşadamları bir araya geliyor kedilerine ne kadar kredi lazım gidip bankayla görüşüyorlar. Miktar büyük olunca da ona göre düşük faizle alıyorlar. Biz ise burada bireysel hareket ediyoruz' diye konuştu. Hasan Cengiz ayrıca, işadamlarını derneklerine üye olmaya çağırdı.

Türkiye'deki işverenlere Almanya pazarına açılma imkanı

TDU-NRW Başkanı ve İşadamı Sezai Tatlı, 1990 yılında kurulan derneklerinin Almanya'daki Türk işverenlere destek olmayı amaçladığını söyledi. Tatlı, 25 yılda çok önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. İşadamı Sezai Tatlı, Trade Forum Cologne adlı projeleriyle de, Türkiye'de faaliyet gösteren ancak Almanya pazarına açılmayı düşünen firmalara yardımcı olduklarını ifade etti.

Tatlı, 'Bu firmalara Almanya'da bir adres edinme olanağı sağlıyoruz. İşverenlerimiz Almanya'ya ilk adımlarını atıyorlar bu çerçevede; piyasayı yokluyorlar. Eğer başarılı olma perspektifi görüyorlarsa burada kalıyorlar. Olmazsa, fazla bir yatırım külfetine girmeden ülkelerine geri dönüyorlar. Bu işverenlerin burada her türlü kurum ve uzmanla görüşmelerinde de yardımcı oluyoruz' dedi.

Ettore-Buggati Str. 6-14, 51149 Köln adresindeki TDU-NRW'ye işverenler 00492203 1830655 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Hasan Cengiz Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title