Haberler

Kocaeli Üniversitesi'nde İhraç Edilen Akademisyenlerden Tepki

Kocaeli Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlerden tepkiKOCAELİ Üniversitesi'nde aralarında "Barış İçin Akademisyenler" oluşumunun imza atan akademisyenlerin de olduğu 39 akademisyenin Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilirken, bildiriye imza atan akademisyenler odalarını boşaltarak üniversiteden ayrıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlerden tepki

KOCAELİ Üniversitesi'nde aralarında "Barış İçin Akademisyenler" oluşumunun imza atan akademisyenlerin de olduğu 39 akademisyenin Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilirken, bildiriye imza atan akademisyenler odalarını boşaltarak üniversiteden ayrıldı. Bildiriye imza atması nedeniyle ihraç edilen Doç.Dr. Hakan Koçak, "Bizim FETÖ'cü olmadığımızı herkes biliyor. Savunma hakkımız yok. Neyle suçlandığımızı bile bilmiyoruz. Bizi o listelere yazanlar utanacaklar" dedi.

Kocaeli Üniversitesi'nde 39 akademisyen görevlerinden ihraç edildi. 39 akademisyen arasında 'Barış İçin Akademisyenler' oluşumu tarafından yayınlanan 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 19 akademisyen de yer alıyor. Kocaeli Üniversitesi'nde görevlerine son verilen akademisyenler, kurumla ilişiğini keserek, kişisel eşyalarını alarak ayrıldı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi girişinde basın açıklaması yapan akademisyenlere CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Üniversitesi'nde görevli akademisyenler ve öğrenciler destek verdi. Akademisyenler "Geri döneceğiz. Öğrencilerimizi ve bu kenti terk etmiyoruz" yazılı pankart açtı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan akademisyenlerin demokrasi ve barış istediklerini belirterek, "Değerli hocalarım siz gitmiyorsunuz. Siz bu ülkede demokrasi, barış, kardeşlik istiyorsunuz. Siz çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diyorsunuz. Bugün o sarayda oturan daha önce barış sürecinde bir açıklama yapmıştı unutmadık. Bu ülkede barış istemeyen herkes teröristtir demişti. Nasıl unuttu. Onun için siz barış istediğiniz için bu ülkenin geleceği, demokrasisi için, özgürlüğü için o imzayı attınız. O imzayı atmayanlar bir gün gelecekler pişman olacaklar. Sizin bu direnişinizi kutluyorum. Her zaman yanınızda olacağız. Mücadele devam edecek. Karanlıklar aydınlığa çıkana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Akademisyenlerin barış istediğini söyleyen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer, "Biz barış istedik. 11 yıldır çalıştığım ofisimi boşalttıranlar kapılarını açıp koridora bile çıkamadılar. Biz barış için bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. 19 akademisyen hak ve özgürlükleri sadece kendimiz gibi düşünenler için istemiyoruz. Herkesin barışı aradığı Türkiye'yi istiyoruz. Biz akademisyenler olarak bilimsel çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Çok yakında burada başlama şenliğinde buluşacağız" diye konuştu.

Kendilerine o listelere yazanların utanacağını söyleyen İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Hakan Koçak ise, "Bizim FETÖ'cü olmadığımızı herkes biliyor. İsimlerimizi hangi kriterlere göre belirliyorsunuz. Siz polis misiniz, yoksa MİT'misiniz sayın Rektör Sadettin Hülagü? Yarın sabah siz de terör örgütüne üye kabul edilebilirsiniz. Savunma hakkımız yok. Neyle suçlandığımızı bile bilmiyoruz. Bizi o listelere yazanlar utanacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından sloganlar atılırken, üniversiteden ayrılan akademisyenlerin arkasından su döküldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Tahsin Tarhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title