Haberler

Kocaeli'de Akil İnsanların Toplantısında Gerginlik

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti'nin Kocaeli'deki son ziyareti olan halk toplantısı olaylı bitti.

Akil İnsanlar Heyeti'nin Kocaeli'deki son ziyareti olan halk toplantısı olaylı bitti. Bazı vatandaşlar salona perukla girip heyeti protesto ederken, heyet üyesi Ali Bayramoğlu salonu terk etti. Gergin geçen toplantıda karşıt görüşlü vatandaşlar birbirinin üzerine yürüdü.

Halk toplantısına katılmak isteyen bir grup vatandaş toplantı öncesi ellerindeki Türk bayraklarıyla Uluslararası Gençlik Merkezi önüne geldi. Polis tarafından içeriye alınmayan vatandaşlarla polis arasında tartışma çıktı. İçeriye alınmayan gruplar polise tepki göstererek sloganlar attı. Halk toplantısına akil insanlar heyetinden Ali Bayramoğlu, Yücel Sayman Levent Korkut ve Mustafa Armağan katılırken, diğer heyetteki isimler ise mazeret bildirerek katılmadı. Salonun neredeyse tamamen dolarken, polis salon içinde de geniş güvenlik önlemi aldı.

Toplantının başlamasıyla birlikte gerginlik bir anda tırmandı. Başına geçirdiği perukla salona giren bir kişi, peruğunu çıkartıp, "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı. Bunun ardından salonun çeşitli alanlarından akil insanlara tepki yağdı. Bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını göstererek, salona ancak bayrakları saklayarak girebildiklerini ifade etti. Tartışmaların giderek büyümesi üzerine heyette bulunan Ali Bayramoğlu salondan ayrıldı.

Öte yanda salonda bulunan akil heyetini dinlemek isteyen vatandaşlarla heyeti protesto eden vatandaşlar arasında gerginlik çıktı. Karşılıklı laf dalaşında bulunan gruplar zaman zaman birbirinin üzerine yürüdü. Polis ekipleri ve bazı sağduyulu vatandaşlar olayların yatışması için yoğun çaba sarf etti. Protestocular sorulan sorulara cevap vermek isteyen heyet üyelerinin konuşmasına müsaade etmedi. Bu sırada bazı katılımcılar salondan ayrıldı.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi üyesi Yücel Sayman ile bir protestocu arasında tartışma yaşandı. Sayman düşünüldüğü gibi akil insanlıktan para almadığını söylerken, bir eylemci ise Sayman'a yönelik, "Alıyorsan zehir zıkkım olsun" dedi. Sayman da protestocuya, "Alıyorsam bana zehir zıkkım, almıyorsam sana zehir zıkkım olsun" dedi. Hiç kimseyi ikna etmek durumunda olmadıklarını ve toplantıya o maksatla gelmediklerini ifade eden Sayman, Kocaeli'de çıkan sonucun reddedildiği yönünde olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ortada çözüm süreci diye bir şey var. O çözüm süreciyle ilgili olarak biz herkesin görüşünü alacaktık. Şimdi burada aldık. Burada aldığımız şey şu; buradaki arkadaşlar şiddetle tepki göstererek, 'biz bu süreci desteklemiyoruz, biz bu sürecin asla arkasında değiliz, bu proje gerçekleşmez, biz ölmeyi bile göze alırız bu proje gerçekleşmez' dediler. Gördünüz mü çıkan sonuç bu, biz de bunu ileteceğiz. Anlaşıldı ki; süreci burada tek taraflı olarak reddetmek zorundayız, reddediliyor."

Yine bir protestocu Sayman'a, "Sizi buraya kim gönderdi" diye sordu. Sayman, "Sizi kim gönderdi? Böyle soru sorulmaz" dedi.

Protestocunun ıslık çalması üzerine tepki gösteren Sayman, "Kabul kazandınız, siz kazandınız. Bravo. Sonuç bu, hepiniz katıldınız, teşekkür ederiz, bu rapor böyle gidecek. Tamam bizde akil filan değiliz, onun da hesabını verdiniz, onu da çok iyi biliyorsunuz" dedi. Heyet protestoların ardından salondan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Armağan Levent Korkut Yücel Sayman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title