Haberler

Kkka Hastasına Kullanılan İğneyi Eline Batıran Doktor Komaya Girdi

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla kendine batıran doktor komaya girdi.

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla kendine batıran doktor komaya girdi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Havza ilçesinin Arslançayır köyünde ikamet eden Arslan Y. (50), kene yapışmasından bir müddet sonra ishal, halsizlik, ateş şikayetleri ile Havza Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Muayene olan Arslan Y.'nin ishal şikayeti geçmeyince ailesi tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. KKKA hastası olduğu bilinmeyen Arslan Y.'ye Acil Anabilim Dalı asistanlarından 27 yaşındaki Dr. Mustafa Bilgiç, müdahale ettiği sırada hastaya kullanılan iğne yanlışlıkla kendisine battı. Arslan Y.'den alınan numuneler Ankara'ya gönderildi ve KKKA hastası olduğu teşhisi konuldu. Arslan Y., 4 gün önce kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Eline iğne batması sonucu KKKA hastalığı kendisine bulaşan Dr. Mustafa Bilgiç ise komaya girdi. OMÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Mustafa Bilgiç'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Evli olduğu öğrenilen Dr. Mustafa Bilgiç'in başına gelen talihsiz kaza ise sağlık camiası ve yakınlarında büyük üzüntüye yol açtı. Meslektaşları Mustafa Bilgiç'e yardım etmek için birbirleriyle yarıştı.

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, "Acil Anabilim Dalı asistanlarından Dr. Mustafa Bilgiç, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli hastasına daha tanı konulmadığı dönemde müdahale ederken eline iğne battı ve hastalık kendisine bulaştı. Mustafa kardeşimiz yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi veriyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanlığı, Başhekimliği, öğretim üyeleri ve çalışanları arkadaşları için seferber oldular. Hastaları için canla başla çalışan, gündüz çalışıp ertesi sabaha kadar nöbet tutmaya zorlanan hekimleri robot gibi çalışmaya iten yaklaşımlar, maalesef hastaların hekime saldırısına dönüştüğü gibi, hekimlerin çalıştıkları ortamın ve işlerinin getirdiği risklerinde altında kalmasına neden olmaktadır. Sanki, ölüm diye bir şey kalmamış, bütün hastaları hekimler kurtaracakmış, bu nedenle de hastası ölen hekimi potansiyel katil ilan eden sistem hastasını kaybettiği zaman darp edilen, dava edilen hatta öldürülen hekimi, hastasına müdahale ederken karşılaştığı riskten kim kurtaracak? Mustafa kardeşimiz yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Samsun'un üst düzey siyasileri, bürokratlarının acaba haberi var mı? Sağlık Bakanımız biliyor mu? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından bir vatandaşımız kaybedilse yeri göğü ayağa kaldıran yetkililere seslenmek istiyorum. Hastasını kurtarmak için canını ortaya koyan hekimlerin en güzel örneği olan Dr. Mustafa Bilgiç arkadaşımıza kim sahip çıkacak?" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Devlet Hastanesi Kongo Kırım Politika Güncel Haberler

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title