Haberler

Kırşehir'de Hdp ve İş Yerlerinin Yakılmasına İlişkin Davalar Birleştirildi

Kırşehir’de mahkeme, HDP binasının taşlanarak yakılması ile 8 Eylül tarihinde yaşanan olaylar ve iş yerlerinin yakılması davalarının birleştirilmesine karar verdi.

Kırşehir'de mahkeme, HDP binasının taşlanarak yakılması ile 8 Eylül tarihinde yaşanan olaylar ve iş yerlerinin yakılması davalarının birleştirilmesine karar verdi.

HDP binasının taşlanarak yakılması davasının görüldüğü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 8 Eylül tarihinde yaşanan olaylar ve iş yerlerinin yakılması davalarının birleştirilmesine karar verildi. Mahkeme, ayrıca 9 sanıktan 3'ünün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Dava sonrası bir açıklama yapan müdafi avukatı Bülent Demirbaş, sanıkların yargılanmalarında alt ve üst sınırların göz önünde bulundurulması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Mahkeme heyetinin davaların birleştirilmesi yönünde verdiği karara saygı duyuyoruz. Bu hukuki bir süreçtir" dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde benzer suçlardan yargılanan sanıkların tahliyelerine karar verildiğini söyleyen Demirbaş, sanıkların tutukluluklarının devamının hukuki bir hata olduğunu savundu. Avukat Demirbaş, "Asliye Ceza'nın gönderdiği Ağır Ceza Mahkemesi, mevcut suçlardan tahliye kararı verdi. Görülen dava sonucunda tahliye verilmemesi mağduriyettir. Tutuklu sanıkların tahliyelerini istedik. Davalar birleşti fakat biz tahliyeleri bekliyoruz. Mahkeme süreçleri boyunca Türk-Kürt çatışması oluşturulmak istendi. Bizler bunun önünde durduk. Diyarbakır Tatlı Salonu sahibi, 'Bu bir etnik saldırıdır' dedi. Ama saldıran hiç kimseyi tanımadığını söyledi. Müdafisi olduğum sanığa HDP'ye yönelik daha önce de saldırısının olup olmadığının sorulması üzerine bizler, HDP'den atılan sarı, yeşil ve kırmızı renklerin anlamını sorduk. Onlarda bu renklerin Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin renkleri olduğunu mahkeme heyeti huzurunda kabul etmiştir. Saldırının kesinlikle Kürt meselesinden değil, PKK'ya destek verdiği düşünülen yerlere karşı tahrik olunduğunun itirafı verilmiştir. Sanıklar TCK 116/119/151/152/216. maddelerince yargılanmaktadır. Bu maddeler incelendiğinde alt ve üst sınırları göz önünde bulundurulduğunda tutuklama kararları gerekmemektedir. Sanıkların tutukluluklarının devamı hukuki bir hatadır" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Bülent Demirbaş Kırşehir Eylül Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title