Haberler

Kiptaş Önce Dışa Sonra Halka Açılacak

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'un Belediyecilikte Elde Ettiği Deneyim ve Kazanımları Yurtdışına Taşımayı Hedeflediklerini Belirterek, Bu Kapsamda Rusya, Suriye, İran, Üsküp ve Romanya'da Projeler Geliştirdiklerini Söyledi. Yıldırım, "Kiptaş'ı Uluslararası Bir Marka Yapacağız Sonra da Halka Açacağız" Dedi.

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da belediyecilik ve konut yapımı alanında elde ettikleri deneyim ve bilgi birikimini yurtdışına taşımayı hedeflediklerini belirterek, bu çerçevede Suriye ve Romanya başta olmak üzere bir çok ülkede projeler geliştirdiklerini söyledi.Yıldırım, Kiptaş'ı uluslararası bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Yıldırım, yurt dışı atılımlara hız verdiklerini ve yakın bir gelecekte Kiptaş'ı halka açacaklarını bildirdi.

Yıldırım, İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Yeşil Vadi Evleri'nde düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Kiptaş'ın faaliyetleri ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kiptaş'ın uluslararası alanda tanınması için bir dizi çalışma içinde olduklarını ifade eden Yıldırım, bu çerçevede Rusya, Suriye, İran, Üsküp ve Romanya'da projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

"SURİYE VE ROMANYA'DA YATIRIMLAR"

Yıldırım, Suriye'nin başkenti Şam'ın İstanbul'un 60'lı ve 70'li yıllarını yansıtan bir şehircilik modeli olduğunu ve kentin modern kent mimarisine dönüşümü için karşılıklı işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. İlk aşamada Şam'da üç modern kavşak inşaatı için ilke anlaşmasına varıldığını kaydeden Yıldırım, bunun hükümetler arası bir anlaşmayla kesinleştirileceğini kaydetti.

Yıldırım, Romanya'da 4 bin 500 konutluk bir proje geliştirdiklerini ve Bükreş'te yapımı planlanan projenin yakın zamanda kesinlik kazanmasını beklediklerini bildirdi. Yurtdışında ilgilendikleri ülkeler ve kentler arasında Rusya ,İran, Suriye, Dubai ve Üsküp'ün bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, ilk aşamada karşılıklı işbirliğini başlatacak projeleri hayata geçirmeyi çalıştıklarını, ardından da daha büyük projeler üzerinde duracaklarını söyledi.

"YEŞİL VADİ EVLERİNİN YÜZDE 65'İ SATILDI"

Yeşil Vadi Evleri hakkında da basın mensuplarına bilgi veren ve örnek daireleri tanıtan Yıldırım, satışa sunulan konutların yüzde 65'inin satıldığını ve vadi evlerinde yaşamın başladığını ifade etti. 25 kattan oluşan yeni rezidans inşaatının da sürdüğünü belirten Yıldırım, konut dışındaki yaşam alanlarına, çevre düzenlemelerine ve yeşilliğe uygun bir yer açabilmek için 180 bin dönümlük alanda konut sayısını mümkün olan en düşük düzeyde tuttuklarını ve bu sayıyı 617 konutla sınırladıklarını kaydetti.

"İNŞAATTA KALİTEYİ YÜKSELTTİK"

Yıldırım, Yeşil Vadi'de inşaat ve kullanılan malzeme kalitesinin en yüksek düzeyde olduğunu vurgulayarak, Kiptaş'ın inşaat piyasası için düzenleyici bir rol oynadığının altını çizdi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Hiçbir marka bizimle kavga etmek istemiyor.Biz inşaat malzemeleri alanında iş yapan firmaların kalite çizgilerini yükselttik. Demir çelikte, hazır betonda yüzlerce kamyonu geri çevirdik. Dökülen betonları kırdırdık. Demir çelik testi yaptırdık. Testten geçemeyenleri iade ettik. Seramikçileri,demir çelikçileri, hazır betoncuları sıkı denetimler ve kalite kontrolleri ile yüksek kalitede mal üretmeye zorladık. Artık tedarikçiler Kiptaş deyince duraksıyorlar ve kalite konusunda en dikkatli tavrı takınıyorlar."

"ÜMRANİYE, ETİLER GİBİ OLDU"

Kiptaş'ın İstanbul'da yapılan konutların yüzde 6 ila yüzde 10'u arasındaki bir kısmını ancak yapabildiğini, bu nedenle inşaat ve konut alanında sektörün önünü açtıklarını söyleyen Yıldırım, " Ümraniye eski zamanlarda sadece 1 Mayıs olayları, terör ve çatışmalarla, geri kalmışlık manzaraları ve Ümraniye çöplüğü ile ün yapmıştı. Şimdi Yeşil Vadi buranın tümüyle görüntüsünü ,imajını ve gerçeğini değiştirdi. Artık Ümraniye Anadolu yakasının Etiler'i oldu" dedi.

"SEÇİMDEN SONRA KONUT FİYATLARI ARTABİLİR"

Yıldırım, Kiptaş evlerinin başlangıç değerlerinin çok üzerinde bir prim yaptığını, Başakşehir evlerinin 20 bin dolarla başlayan fiyatlarının bugün 100 bin dolarları geçtiğini söyledi. Yıldırım'ın, basın mensuplarının seçim sonrasında konut fiyatlarının ne olacağına ilişkin bir sorusuna yanıtı ise şöyle oldu:

"Her şey seçimlerden nasıl bir iktidar çıkacağına bağlı" yanıtını veren Yıldırım, "Milletvekili sayısı bile çok önemli. Eğer güçlü bir tek parti iktidarı çıkarsa (AKP) konut fiyatlarında biraz daha yükseliş bekliyoruz. İstanbul'da konut fiyatları dünya ortalamasına göre zaten düşük durumda. Ancak sosyal konutları hariç tutarsak milli gelire oranla genel olarak konut fiyatları pahalı görünüyor" diye konuştu.

YABANCILAR PROJELERE HAYRAN KALIYOR

Yurtdışına açılma konusunda Türkiye'ye gelen yabancıların da büyük etkisi olduğunu, özellikle İstanbul'u ziyaret edip belediye hizmetlerini gören yabancı valilerin ve belediye başkanlarının aynısını kendi ülkelerinde ve kentlerinde de istediklerini hatırlatan Yıldırım, " İstanbul 24 saat yaşayan bir kent. Projelerimiz artık bütün dünyanın da dikkatini çekiyor. İstanbul'a gelen yabancı konuklarımız, yerel yöneticiler İstanbul'a ve yaptığımız projelere hayran kalıyorlar.Biz de bu motivasyonla İstanbul'daki kent kültürünü diğer ülkelere de taşımak istiyoruz" dedi.

İSTANBUL İÇİN "TARİHSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ"

Yıldırım, İstanbul'un tarihsel dönüşümü projesi çerçevesinde bir dizi hazırlık içinde olduklarını belirterek, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

""İstanbul tarihi dokusu yüksek bir şehir. Artık pek çok görüntü bu tarihi kentin bugününe yakışmıyor. Düşünün ki Osmanlı döneminde kentin en görkemli bir bölgesi olan Süleymaniye bugün içinden geçilmez bir görüntü arz ediyor. Süleymaniye'nin etrafı ağlıyor. Biz şimdi Süleymaniye'ye eski eserlerini aynen muhafaza edecek bir dönüşüm projesini yürütmekteyiz. Osmanlı döneminde Fransızlardan kalan haritaları dikkate alarak yeni bir konseptle Süleymaniye'yi Türkiye'ye ve İstanbul'a yeniden kazandıracağız. Burada Amerikalılarla proje bazlı ilişkilerimiz olacak. Süleymaniye'de yeniden Osmanlı-Türk mahallesi yaratacağız. Şimdiye kadar 100 dönümlük arazi üzerinde 160 arsayı satın aldık. Toplam 450 arsa var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title