Haberler

Kimse Yok Mu Dermeği Yoluna Devam Ediyor

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Dermeği Şanlıurfa Şubesi, kent merkezindeki 110 aileyi dernek mağazasına davet ederek gıda ve giyim yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti.

Çalışma ile ilgili bir değerlendirme yapan Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Fevzi Şahin, "Komşumuz Suriye'de beş yıldır devam eden savaş nedeniyle artık yardımların şekli ve boyutu da değişti. Daha önce yardım verdiğimiz birçok aileye yardım veremez duruma geldik. Sebebine gelince; çok sayıda göçmen aile geldi. Dramlarına şahit oluyoruz. Eşi, babası, kardeşi evi geçindiren erkekleri savaşta ölmüş, veya iş bulamayan yerli Suriyeli çok aile var. Yöremizde köyden gelip amelelik yapan çok insan var. Bunlardan iş bulamaz duruma gelen insan sayısı da az değil.

Durum böyle olunca "ince eleyip sık dokumak" zorunda kalıyoruz. Her yardım dağıttığımızda bize müracaat sayısında ciddi artış oluyor. Gören duyan insanlar bize başvuruyor. Biz de elimizden geldiği kadar onlara destek olmaya çalışıyoruz. Ramazanın yaklaştığı bu günlerde yardımseverlerden daha gazla destek gelirse biz de ihtiyaç sahibi daha fazla insana ulaşmış oluruz" dedi.

Yardım alan ailelerden Fatma Kılıç dernek yetkilerine teşekkür ederek yardımların daha artmasını talep ederken, Suriyeli AmiraSelmov ise "Yardımlar azaldı, daha önce değişik kurumlar yardım ediyordu. Şimdi çok azaldı. En büyük sıkıntımız ev kirası elektrik ve su parası ödemek" diyerek sıkıntılarını anlattı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fevzi Şahin Şanlıurfa Suriye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title