Haberler

Kılıçdaroğlu, Se Başkan Yardımcısı Oran ile Görüştü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Umut Oran'ın açıklaması Umut Oran'ın gidişi Kılıçdaroğlu, SE Başkan Yardımcısı Oran ile görüştü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Umut Oran ile görüştü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Umut Oran'ın açıklaması

Umut Oran'ın gidişi Kılıçdaroğlu, SE Başkan Yardımcısı Oran ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Umut Oran ile görüştü.

CHP Genel Merkezi'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Umut Oran, partiden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede, Sosyalist Enternasyonel'in gündemi çerçevesinde Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiğini, CHP'nin pozisyonuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

"Alman Federal Meclisinin 1915'te yaşananlarla ilgili aldığı kararın görüşmede gündeme gelip gelmediğinin" sorusuna Oran, "Hayır, bugün olmadı. Biz CHP olarak, bu konuda hukukçuların karar vermesini, parlamentoların, siyasetçilerin bir kararlarının olmamasını savunuyoruz. Bu düşüncemizi Sosyalist Enternasyonel'de de dile getirdik" yanıtını verdi.

Konunun, Sosyalist Enternasyonel'de tarihçilerin, bilim insanlarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğu bir komitece tartışıldığını belirten Oran, tartışmalar sonucunda bir nihai kararın verileceğini ifade etti.

Hükümetin, bu konuda CHP ile bir temas, işbirliği içinde olmadığını savunan Oran, Almanya Parlamentosunun aldığı kararın 4-5 aydır gündemde olmasına rağmen, iktidarın gerekeni yapmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Umut Oran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title