Haberler

Kılıçdaroğlu BDP'li Başkana Destek Verdi

Kılıçdaroğlu, KCK/TM davası kapsamında Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davası kapsamında Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Kılıçadoğlu, "Ben belediye başkanı seçeceğim, sen adamı içeri atacaksın, olur mu bu? Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayanlara saygı duyacağız" dedi.

UZUN ARAÇ KONVOYUYLA KARŞILANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'daki mitingin ardından özel uçakla beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Batman'a geldi. Havaalanında partililer tarafından karşılanan Kılıçadoğlu, uzun araç konvoyu oluşturan partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Parti teşkilatına gelen Kılıçadoğlu'na kadınlar tarafından çiçek verildi.

BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLAMASINA TEPKİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti binasının hemen yanındaki CHP binasının önünde parti otobüsü üzerinden 2000'i aşkın kişiye seslenip, aklın yolunun bir olduğunu belirterek, barışı ve kardeşliği getireceklerini söyledi. KCK/TM davasında Batman Belediye Başkanı BDP'li Necdet Atalay'ın tutuklanmasını gündeme getiren Kılıçadoğlu, şöyle dedi:

"Batman'a gelmişten birkaç şeyden söz edeceğim. Biz milli iradeye saygılıyız. Ben bu partiye oy vereceğim başka bir partiden milletvekili çıkacak öyle şey olmaz. Yüzde 10 barajını kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar inanmayın bunlara. Biz hepimiz insanız. Elbette farklı düşüneceğiz. Saygı ile yaklaşacağız. Ben belediye başkanı seçeceğim, sen adamı içeri atacaksın olur mu bu? Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayanlara saygı duyacağız"

'HANGİ BAŞBAKAN CEZAEVİ İÇİN SÖZ VERİR"

Diyarbakır'a da gideceğini ancak, mesajda göndermek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Hali hazırda başbakanlık yapan vatandaşımız, Diyarbakır'a gittiğinde yeni bir hapishane yapacaklarını söyledi. Allah aşkına dünyanın neresinde hangi ülkenin başbakanı hapishane için söz verir" dedi. Kılıçdaroğlu, bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunu, özel sektörün gelmemesi durumunda dahi devletin gelip fabrika kurması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim aramızdaki fark, siyah beyaz kadardır" dedi.

'YETKİ VERİN KARDEŞ KAVGASINI BİTİREYİM'

CHP lideri Kılıçadaroğlu, eylem yapan işçilerini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Kışın soğuğunda hakları için mücadele ettiler. Ama bu kardeşeniz kim haksızlığa uğrarsa onun yanında olacaktır. Yetki verirseniz, Allahın izni ile bu kavgayı durduracağım. Olmayacak bu bölgede kavga. Nedir bu kardeş kavgası. Bir kavga varsa bunun sorumlusu siyaset kurumudur. 30 yıldır siyaset kurumu çözüm üretemediği için bu kavga sürüyor. Biz istiyoruz ki kardeşlik türküleri söyleyelim. Bakın Suriye'de kardeşlerimiz ölüyor. Biz dünyanın hiçbir yerinde kavga, gürültü istemiyoruz. Biz herkesin kimliğine saygılıyız. Allah aşkına size soruyorum, hangi canlı kendi anne ve babasını seçebilir. Biz annemizle, babamızla soyumuz sopumuzla şeref duyarız. ?

'DERTLİ VATANDAŞIN PEŞİNDEN KOŞACAĞIM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, kul hakkı yemeyeceğini, hesap soracağını söyledi. Vatandaşın hakkını korumak için arkadaşlarıyla birlikte mücadele etmeyi sürdürecekleri kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Sivas'ın ötesine gidemiyorlar' sözüne de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz, bize oy versin vermesin. Nerede bir dertli vatandaş varsa ben onun peşinde koşacağım" dedi.

Batmanlı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile milletvekili adayları Faris Özdemir'i karşılaştıran Kılıçdaroğlu, "Batman'a bir bakan tayin etmişler dimi. Faris bey gönüllerin bakanı, fakir fukara babası" dedi.

'NİYE BIRAKMIYORSUN PARTİLERİYLE SEÇİME GİRSİNLER'

Kendilerine 'yeni CHP' olarak adlandıran Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kendimize diyoruz ki yeni CHP. Halka saygı duyan CHP. Ayrım yapmadan, demokrasi içinde özgürlük içinde kucaklayacağız. Özgürlüğü ve demokrasiyi getireceğiz. Birileri 'milli iradedir' diyor. Mili irade ise gereğini yapacaksın. Birileri partilerinden istifa edip, seçimlere bağımsız giriyorsa bunun neresi milli irade. Niye bırakmıyorsun onlar da partileriyle seçime girsin. Demokrasi insanın kafasında olacak. , özgürlük insanın yüreğinde olacak. Gelin bu güzel ülkeyi, ayağa kaldıralım. Barışı, özgürlüğü, insan sevgisini getirelim. "

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Batman'ı petro kimya ve lojistik üssü yapacaklarını da söyledi. Kılıçdaroğlu, partilerinin Batman adayı Fariz Özdemir'in iki aylık süre içerisinde CHP'nin yeni Kürt raporunu da anlatacağını söyledi.

Nazım Hikmet'in 'Davet' isimli şiirinin bir bölümünü okuyan Kılıçdaroğlu, seçim irtibat bürosunu açtıktan sonra Batman'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title