Haberler

Kelebek Çocuklar Yararına Zumba Etkinliği

İZMİR'in Aliağa ilçesinde, tıpta 'Epidermolozis bülloza' olarak bilinen kelebek hastalığına yakalanan çocuklar yararına "Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele" adı altında zumba etkinliği düzenlendi.

İZMİR'in Aliağa ilçesinde, tıpta 'Epidermolozis bülloza' olarak bilinen kelebek hastalığına yakalanan çocuklar yararına "Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele" adı altında zumba etkinliği düzenlendi.

Aliağa'daki çeşitli spor merkezlerinde görev yapan zumba eğitmenleri Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında, başkanlığını şarkıcı Fulden Uras'ın yaptığı Hayaller Gerçek Olsa Sosyal Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Zumbathon Maratonu'nda katılımcılar eğlenceli saatler geçirdi. Enka Spor Salonu'ndaki etkinlikte, İstanbul, Aydın, Sakarya ve İzmir'den gelen 29 eğitmen ve grup, farklı şarkılarla sahne aldı. Manisa ve İzmir'den kelebek hastalığına yakalanan iki çocuğun ve ailesinin de katıldığı etkinliğe Fulden Uras da telefonla canlı bağlanarak, destek verenlere teşekkür etti.

'Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele' adı altındaki etkinlikte salonda kurulan stantlarda satışa sunulan el yapımı ürünler ve yiyecekler de satışa sunuldu. Davetiyeleri 20 liradan satılan etkinlikte elde edilen gelirin yanı sıra stanlardaki satışlarla toplam 15 bin 410 lira toplandı. Elde edilen gelir ile kelebek hastalığına yakalanan çocuklar için gerekli tıbbi malzemeler alınıp, hafta içinde ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

Sunuculuğunu Kano Melez'in yaptığı Zumbathon'un organizatörlerinden Nükhet Ozan, "Kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların tedavi masrafları çok yüksek. Devlet bunu bir şekilde karşılıyor ama kullanılan ilaç ve ürünler çok pahalı olduğu için yeterli gelmiyor. Bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdik. Çağrımıza duyarsız kalmayan tüm katılımcılara ve destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

'Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele' sloganıyla düzenlenen Zumbathon Maratonu'nun sonunda katılımcılar ve eğitmenler toplu halde fotoğraf çektirerek etkinliği tamamladı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fulden Uras Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title