Haberler

Kayseri'deki Fetö Sanığı İş Adamlarının Davası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında yer aldığı 17'si tutuklu 71...

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında yer aldığı 17'si tutuklu 71 iş adamının yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci gün oturumuna, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Eski Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Veyis Niyazioğlu, milletin ve devletin faydasına olduğunu düşündüğü bir çok dernek ve vakıfta gönüllü çalıştığını söyledi. Sadece Bank Asya'da parası bulunmadığını, 4 farklı bankayla çalıştığını iddia eden Niyazioğlu, "Kasıt ve talimatla hiçbir bankaya para yatırmadım." diye konuştu.

Kendisine yöneltilen 1 milyon avroyu ABD'de bulunan FETÖ ile irtibatlı bir kuruma yolladığı yönündeki suçlamaların, Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) gelen son raporla boşa çıktığını savunan tutuklu sanık Mustafa Enes Haskaraman da "Böyle bir transferin gerçekleşmediği kanıtlanmıştır. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bank Asya aracılığıyla ABD'ye 8 bin 100 dolar gönderdiğini belirten Haskaraman, "Bir arkadaşım ABD'de yüksek lisans yapıyordu. Kendi bankasıyla yüksek lisans ücretini yollarsa 400 dolar masraf çıkıyormuş. Bank Asya ile çok az masraf çıkıyordu. Biz de Bank Asya'dan yolladık." dedi.

Diğer tutuklu Memiş Alemdar da Allah rızası için, Kimse Yok mu Derneği yönetiminde yer aldığını iddia etti. "Devlet büyükleri tarafından desteklenen derneğin yönetimine girmekte bir sakınca görmedim" diyen Alemdar, olayların buraya geleceğini düşünemediğini vurguladı.

KHK ile kapatılan Battal Gazi Eğitim Kurumları eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanık Hamit Kıranatlıoğlu da "Charlie Hebdo saldırısını bir Müslüman yaptı diye bütün Müslümanları zan altında bırakmak ne kadar yanlışsa bizi bu şekilde suçlamak da o kadar yanlış." dedi.

Mehmet Kıranatlıoğlu ise çocuklarını indirim kazandıkları için FETÖ ile bağlantılı okullara yolladığını öne sürdü. Söz konusu okulların devlet izni ile açıldığını belirten Kıranatlıoğlu, hayatı boyunca eğitime destek olduğunu söyledi.

Ayrıca duruşmada tutuklu sanıklar Osman Köseoğlu ve Mustafa Kilci ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan Mehmet Arı da savunma yaptı.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Hiçyılmaz Ömer Dengiz Ak Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title